News Flash:

Este anul 2020 potrivit pentru achiziția unei locuințe în Timișoara?

25 Februarie 2020
2308 Vizualizari | 0 Comentarii

Timișoara este unul dintre orașele cu cele mai mari creșteri ale pieței imobiliare – indiferent că vorbim despre achiziția de apartamente sau case. Alături de Cluj, București, Iași, Constanța sau Brașov, Timișoara a avut un număr record de apartamente vândute în ultimii ani.

Creșterea prețurilor imobilelor tranzacționate a crescut constant, prețurile unui apartament din orașul de pe Bega depășind cu mult media națională.

Motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru țin în primul rând de dezvoltarea economică a orașului. Un număr mare de companii care au ales Timișoara ca sediu – atât locale, cât și multinaționale, în special din domeniul IT și automotive – au contribuit decisiv la dezvoltarea orașului.

Perioada următoare se anunță, de asemenea, foarte bună. Specialiștii estimează că piața imobiliară va rămâne solidă, chiar cu o ușoară creștere

Cum a evoluat piața imobiliară din Timișoara și care sunt tendințele perioadei următoare?

Timișoara rămâne unul dintre cele mai atractive orașe ale țării, oferind locuri de muncă numeroase, dar și posibilități de petrecere a timpului liber pentru cei stabiliți aici.

Dezvoltarea infrastructurii zonei, prin continuarea lucrărilor la Autostrada A1, ce va lega Bucureștiul de Pitești, Sibiu, Deva, Timișoara și Nădlac, este unul dintre proiectele importante, ce vor contribui la dezvoltarea orașului. O serie de tronsoane ale autostrăzii au fost deja date în folosință, reducând semnificativ timpul de deplasare către celelalte orașe ale țării.

Aeroportul din Timișoara este unul dintre cele mai aglomerate din România, având curse regulate către București, dar și către o serie de orașe europene importante. Traficul de pasageri a crescut mult în ultima perioadă, pe măsura dezvoltării orașului.

În 2021, Timișoara va fi oraș cultural european, lucru ce va contribui de asemenea la dezvoltarea economică a orașului de pe Bega.

Așadar, lucrurile nu stau deloc rău pentru piața imobiliară la început de an 2020. Oferta de apartamente de vânzare în Timișoara este în plină creștere – atât pe segmentul apartamentelor noi, cât și a celor din blocuri mai vechi. Prețurile au crescut în mod constant în ultimii ani, din ce în ce mai multă lume dorindu-și să achiziționeze un apartament sau o casă în orașul de pe Bega.

Dinamica pieței chiriilor este de asemenea în creștere, cererea fiind în continuare mare. Aceasta se datorează atât studenților, cât și tinerilor profesioniști care nu au deocamdată, resursele achiziționării unei locuințe.

Cu toate acestea, semnele unei încetiniri economice există, multe voci  gândindu-se chiar la o perioadă de stagnare și chiar recesiune.

E oportună, în acest context, o achiziție imobiliară în Timișoara?

Totul depinde de situația ta. Dacă ai nevoie de o locuință pentru a nu mai plăti chirie, ci rată pentru propria casă, poți face singur un calcul, pentru a vedea raportul dintre acestea. Posibil să ieși mai bine plătind o rată la bancă – în plus, odată ce ai achitat creditul, casa rămâne a ta.

Dacă dorești să cumperi o locuință de închiriat în Timișoara ca investiție, s-ar putea să ieși în avantaj pe perioadele de încetinire economică. Mai ales dacă ai deja banii sau o mare parte din ei și nu trebuie să faci un credit (sau te împrumuți de o sumă mică).Cererea pentru chirii posibil să fie mai mare, iar o locuință într-un cartier din centru sau din zonele apreciate, nu va duce lipsă de chiriași.

Zone precum centrul, zona Circumvalațiunii, Tipografilor, Soarelui, a Spitalului Județean și a Stadionului, precum și a Complexului Studențesc, se vor bucura cel mai probabil de o cerere ridicată în continuare.

Riscurile există, evident, dar atunci când te orientezi către o zonă bună, la un preț pe care ți-l poți permite și îți faci calculele cu atenție, ai toate șansele să faci o investiție bună.

Agențiile imobiliare RE/MAX din Timișoara – alege un partener profesionist pentru viitoarea ta achiziție

Ai nevoie de un partener de încredere pentru viitoarea ta achiziție imobiliară în orașul de pe Bega? Te invităm să faci o vizită uneia dintre agențiile imobiliare RE/MAX  din Timișoara.

Portofoliul agențiilor RE/MAX Timișoara este unul bogat și include apartamente și case de vânzare în zonele de prestigiu ale orașului. Agenții imobiliari RE/MAX  Timișoara sunt profesioniști și vor ști să îți ofere informații prețioase în legătură cu cele mai bune oportunități ale zonei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006357 (s)