News Flash:

EMOTIONANT! Un barbat din Tasnad si-a donat o parte din ficat unei necunoscute

19 Ianuarie 2018
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
donat

Tanarul Romeo Kulcsar a aflat de Anett si de problemele ei de sanatate intr-un concediu, in timp ce se afla acasa, el fiind angajat in Danemarca. Acesta a decis pe loc sa ii ofere o bucata de ricat tinerei, fara ca macar sa stie daca sunt compatibili.

Romeo Kulcsar si Anett Marcus sunt doi tineri care s-au cunoscut prima data in 2017, dupa 20 de ani de vecinatate, Romeo fiind din Tasnad si Anett dintr-o localitate invecinata, Chereusa.

Intalnirea lor nu a fost una obisnuita, ca altor tineri de 23 respectiv 24 de ani, ci a fost una care a fost menita sa spuna o poveste. Romeo si-a dorit sa o cunoasca pe Anett dupa ce a auzit ca tanara are nevoie de un transplant de ficat, in urma unei ciroze hepatice autoimune, oferindu-i din start suportul sau, mai exact aratandu-si dorinta sa ii doneze o bucata de ficat, fari ca macar sa stie daca sunt compatibili sau nu.

Transplantul a avut loc la mijlocul lunii ianuarie, dupa multe luni de controale si analize, si a fost unul de succes. Odata incheiat, povestea lor a fost spusa pe grupul de Facebook al orasului Tasnad de Cristian Irimus.
„Anett a avut din pacate o ciroza hepatica autoimuna, mai exact a mostenit o celula moarta la ficat… Romeo fiind intr-o vizita pe-acasa, din Danemarca(locul unde acesta era la munca), a auzit de cazul Anettei si i-a sarit imediat in ajutor! Nestiind daca grupele sanguine se potrivesc sau nu! PUR SI SIMPLU I-A SPUS CA II DONEAZA EL! Si-au avut noroc! Din Noiembrie “colinda” spitalele ca sa le coincida toate probele… A fost totul in regula!

Asa ca ieri, 17.01.2018 ziua cea mare a sosit! Dupa o operatie de 8 ore, la Spitalul Fundeni din Bucuresti, Romeo i-a donat Anettei o bucatica din ficatul lui! Operatia a reusit, iar cei doi sunt bine!”, scrie Cristian Irimus.

Gestul lui Romeo a impresionat toata comunitatea din judetul Satu Mare, nu doar pentru ca si-a riscat propria sanatate pentru a oferi unei necunoscute o sansa la viata, ci si ca a fpcut acest gest dezinteresat si fara nici o pretentie financiara.
„Cand ii vorba sa salvezi o viata nu stai sa calculezi cat curaj ai…. Am dat declarie la notar ca de buna voie si nefortat de nimeni fac gestul asta… Daca eu eram in locul ei si mie mi-ar fi placut sa ma ajute cineva!”, afirma Romeo, dupa iesirea din operatie.
Cei doi sunt in prezent in Bucuresti, la Spitalul Fundeni, starea lor de sanatate fiind una buna.

sursa: adev.ro


anett danemarca chereusa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006109 (s)