News Flash:

Emotii mari pentru Liviu Dragnea. Astazi se da sentinta in dosarul "Referendumul"

22 Aprilie 2016
1277 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea0
Astazi, Inalta Curte de Casatie si Justitie(ICCJ), pronunta sentinta definitiva in dosarul "Referendumul", in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la un an de inchisoarecu suspendare. Ultimul termen al procesului a avut loc pe 8 aprilie, insa completul de judecata condus de Livia Stanciu a decis sa amane pronuntarea sentintei cu doua saptamani, pentru a da posibilitate avocatilor sa depuna la dosar concluzii scrise. In cadrul dezbaterilor din sala de judecata, Liviu Dragnea si-a declarat din nou nevinovatia si a solicitat magistratilor sa fie achitat. 
"Va rog sa nu luati in seama caracterizarea care mi-a fost facuta de catre DNA. Nu asta e atitudinea mea fata de oameni. Marturie sta cariera mea. In ceea ce priveste indemnul oamenilor de a venit la vot, aceasta este o obligatie legala a partidelor si este important pentru democratie. Peste tot in lume, partidele indeamna lumea sa vina la vot. Nu cred ca astfel de fapte pot fi condamnate. Cat despre foloasele necuvenite, la referendum a fost o confruntare dura intre presedinte si popor. Oamenii au mers sa hotarasca daca presedintele ramane sau nu in functie. Nu am incalcat nicio prevedere legala. Nici macar nu am avut intentia si nici nu am indemnat pe altii. Va solicit achitarea", a spus atunci Liviu Dragnea. 

De cealalta parte, procurorul de sedinta a cerut ca Dragnea sa fie condamnat la inchisoare cu executare, aratand ca limitele pedepsei infractiunii care ar fi fost savarsite de liderul PSD se incadreaza intre trei si cinci ani. Procurorul a sustinut ca Liviu Dragnea a avut o conduita "ilicita" si s-a folosit de toate mijloacele pe care le-a avut la dispozitie pentru a-i determina pe reprezentantii partidului din teritoriu sa scoata "nelegal" oamenii la vot. Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la ICCJ in dosarul "Referendumul" la un an de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani. Alti 74 de inculpati din dosar au fost fie achitati, fie condamnati la inchisoare cu suspendare. Decizia a fost atacata cu apel de cei condamnati, inclusiv de Liviu Dragnea. 

iccj sentinta definitiva referendumul liviu dragnea condamnat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004427 (s)