News Flash:

EMOTII MARI pentru detinutii care au scris carti dupa gratii. DNA a deschis DOSAR PENAL pentru favorizarea făptuitorului

12 Ianuarie 2016
1713 Vizualizari | 0 Comentarii
carti detinuti
DNA a deschis dosar penal in cazul cartilor scrise de catre detinuti si face verificari privind favorizarea faptuitorului, fiind vizati profesori universitari care au coordonat sau validat lucrarile, reprezentantii editurilor care le-au publicat si functionari ai ANP care au propus eliberarea.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunii de favorizarea faptuitorului, in modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infractiuni de coruptie, in scopul de a ingreuna executarea pedepselor aplicate de instantele de judecata.
"Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu intocmit de procurori, fapta ar fi fost savarsita de mai multe persoane care au actionat concertat in scopul de a crea aparenta ca sunt indeplinite conditiile legale pentru ca persoanele condamnate sa fie liberate conditionat. Dintr-o nota intocmita de Administratia Nationala a Penitenciarelor, precum si din datele existente in spatiul public rezulta indicii ca, in realitate, aceste conditii nu erau indeplinite in realitate, iar prin faptele savarsite s-a urmarit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate", arata DNA, intr-un comunicat de presa transmis marti.
Potrivit procurorilor, printre persoanele condamnate la pedepse cu inchisoarea pentru infractiuni de coruptie se regasesc detinuti care au executat sau urmeaza sa execute cu pana la 300 de zile mai putin decat stabilise instanta de judecata, "exclusiv ca urmare a activitatii infractionale care face obiectul sesizarii din oficiu".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1451 (s) | 43 queries | Mysql time :0.024281 (s)