News Flash:

Elena Udrea vrea un dosar penal pentru ministrul demisionar Tiberiu Nitu

3 Februarie 2016
1295 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea
Elena Udrea a declarat, marti, ca motivul pentru care Tiberiu Nitu a fost "inlaturat mai devreme" din functia de procuror general ar putea fi legat "de viitoarele numiri in fruntea institutiilor justitiei". Mai mult, spune aceasta, daca ce a facut Nitu este ilegal, daca fapta lui este similara cu cea a lui Gabriel Oprea," demisia nu ar trebui sa il scuteasca de un dosar penal, eventual de complicitate la abuz in serviciu".

Fostul ministru al Turismului a declarat, marti seara, ca nu este prietena luiTiberiu Nitu, pe care l-a criticat adesea, insa observa o anumita presiune facuta la adresa fostului procuror. Mai mult, considera Elena Udrea, "s-a dorit inlaturarea mai devreme a lui Nitu, iar motivul poate fi legat de viitoarele numiri in fruntea institutiilor justitiei".

"Eu ma uit la faptul ca mai toti sefii de institutii au fost schimbati. Fostul sefDIICOTAlina Bica, are vreo zece dosare penale si niste arestari la activ. Fostul sefANI are si el nu stiu cate dosare, a stat cateva luni prin puscarie si a fost schimbat, domnul Nitu mai era in functie, acum si-a dat si el demisia. Ajungand la motivul demisiei lui Tiberiu Nitu, nici eu nu ii sunt prietena si l-am criticat pentru greselile pe care le-a facut. Cred ca era un procuror slab. Dar plecand de la motivul demisiei sale, parerea mea este ca si daca era acuzat pentru ca a folosit coloane ilegale, fapta de abuz in serviciu, este o fapta care nu este nicaieri in Europa, doar in Romania exista.

Daca este vinovat Gabriel Oprea ca a folosit coloana oficiala, domnul Nitu ca a beneficiat de ea, eu ma intreb de ce nu este vinovat si domnul Toba, de la care astept demisia pentru faptul ca a pus la dispozitia celor doi aceste coloane oficiale, in mod ilegal. Presiunea care s-a facut asupra lui Tiberiu Nitu poate duce la concluzia ca s-a dorit inlaturarea mai devreme a dansului. Oricum ar fi plecat in trei luni. Motivul imi este greu sa-l intuiesc. Poate fi legat de viitoarele numiri in fruntea institutiilor justitiei", a spus Elena Udrea.

Aceasta considera ca daca se dovedeste ca este ilegal faptul ca Tiberiu Nitu a folosit coloanele oficiale, atunci ar trebui sa i se deschida dosar penal. "Daca ce a facut e ilegal, daca fapta dansului este similara cu cea a domnului Oprea, demisia nu ar trebui sa il scuteasca de un dosar penal, eventual de complicitate la abuz in serviciu", a mai spus Udrea.

Intrebata daca s-ar mai fi ajuns la situatia in care Nitu sa isi dea demisia, dacaVictor Ponta ar fi fost premier, Elena Udrea a raspuns: "Nu, nu cred ca s-ar fi ajuns la demisia lui Nitu, pentru ca a fost propunerea lui Ponta, o propunere pe care eu o consider total neinspirata din punctul de vedere al profesionalismului domnului Nitu".

Fostul ministru al Turismului a scris si pe Facebook despre demisia lui Tiberiu Nitu. "Procurorul General Nitu si-a dat demisia de onoare. Desi nu era acuzat de nimic si, desi chiar el spune ca nu a facut ceva ilegal, zice ca a plecat ca sa nu expuna criticilor publice institutia pe care o conduce.

Chiar si asa suntem in urmatoarea situatie. Fie fapta sa este penala, ca in cazul lui Oprea si atunci DNA tot trebuie sa ii faca dosar, fie toata lumea se multumeste cu aceasta demisie, dar atunci nici Oprea nu mai poate fi acuzat. Altfel, daca lucrurile sunt tratate diferit, inseamna ca tot acest circ cu abuzul in serviciu pentru ca niste ministri ( Procurorul General are rang de ministru) au avut insotitori de la Politie fara drept, a fost facut pentru schimbarea lui Nitu. Dar oare de ce atata graba cand oricum mai avea de stat in functie trei luni? De ce oare nu isi da demisia si domnul Toba, cel care a pus la dispozitia celor doi coloanele ilegale?", a scris Elena Udrea, pe Facebook.

Procurorul general Tiberiu Nitu si-a dat marti demisia din functie, ca un "gest de responsabilitate si onoare", conform unei declaratii oficiale a acestuia.

"Cu toate ca Raportul MCV valideaza rezultatele activitatii mele in fruntea Ministerului Public, la fel si datele din bilant care vor fi facute publice in cursul lunii martie, in conditiile in care numele meu si functia pe care o reprezint sunt asociate in mod artificial cu o situatie de natura sa aiba consecinte asupra imaginii institutiei pe care o conduc, am decis — ca un gest de responsabilitate si onoare — sa imi depun demisia din functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", precizeaza Nitu intr-un comunicat.

Demisia procurorului general vine dupa ce numele sau a fost implicat in scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. In dosarul deschis de DNA pe numele lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, se arata ca procurorul general ar fi beneficiat in mod nelegal de coloana oficiala. Potrivit unor surse judiciare, Tiberiu Nitu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasari insotit de coloana oficiala, din aprilie 2014 pana in octombrie — noiembrie 2015.

Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, a confirmat, marti, ca va prelua interimatul la conducerea Parchetului General, dupa demisia lui Tiberiu Nitu din functia de procuror general.

tiberiu nitu presiune elena udrea diicot alina bica dosare penale ani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1089 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005472 (s)