News Flash:

Elena Udrea, data OFICIAL in urmarire generala de Politia Romana

6 Iunie 2018
1034 Vizualizari | 0 Comentarii
untitled 1

Elena Udrea este urmarita general, in mod oficial, de Politia Romana, dupa ce instanta suprema a condamnat-o la sase ani de inchisoare cu executare, in dosarul Gala Bute.


Pe site-ul Politiei Romane a aparut poza fostului ministru al Dezvoltarii, iar la motivul urmaririi generale este listat mandatul de executare a pedepsei emis de Tribunalul Bucuresti Sectia I a Penala, dupa decizia instantei supreme. Tot pe site, se arata ca faptele pentru care Elena Udrea este cautata sunt luare de mita si abuz in serviciu.

Politia Romana a primit, de la Tribunalul Bucuresti, documentele referitoare la Elena Udrea, urmand a fi data in urmarire internationala, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. De asemenea, urmeaza a fi informate si autoritatile din Costa Rica, pentru a confirma ca fostul ministru al Turismului inca se afla in acel stat.

Ministrul Justitiei a anuntat, miercuri, ca extradarea Elenei Udrea se poate face chiar daca Romania nu are tratat bilateral cu Costa Rica, fiind necesar ca fostul ministru sa fie dat in urmarire internationala. Durata extradarii tine de legislatia din Costa Rica, a mai precizat Tudorel Toader.
„Extradarea este posibila chiar daca nu avem tratat bilateral de extradare cu Republica Costa Rica, acesta este primul mesaj. Extradarea e posibila chiar in lipsa unui tratat bilateral in domeniul extradarii. In primul rand, e necesar ca persoana condamnata ce urmeaza sa fie extradata in urmarire internationala. In al doilea rand, darea in urmarire internationala se dispune de catre Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala, la solicitarea instantei emitente a mandatului de arestare. Instanta emitenta a mandatului de arestare urmeaza sa se pronunte cu privire la indeplinirea conditiilor pentru a solicita Ministerului Justitiei sa fie data in urmarire internationala. In acest moment, nu avem un tratat bilateral cu Republica Costa Rica in domeniul extradarii, insa cooperarea in aceasta materie poate sa aiba loc pe doua proceduri distincte. Prima data, in temeiul curtoaziei internationale cu asigurarea reciprocitatii. Vreau sa subliniez ca in prezent nu am avut un astfel de caz de extradare din Republica din Costa Rica si in al doilea rand ca in acest moment se afla in derulare un alt caz de extradare din Costa Rica. Altul decat cel la care facem referire. A doua procedura - se poate realiza in baza conventiilor multilaterale la care ambele state au calitatea de parte. (...) Aici trebuie de verificat: domeniul de reglementare a respectivei conventii la care Romania si Costa Rica sa fie parte, domeniile de reglementare sa se circumscrie tipologiei naturii infractiunii comise de catre cel care urmeaza sa fie extradat in baza respectivelor conventii. Intervalul de timp in care se poate finaliza procedura de extradare tine de legislatia Republicii Costa Rica”, a spus ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in cadrul unei declaratii de presa.

Toader a mai spus ca, pana in acest moment, Ministerul Justitiei nu a primit nicio informare in privinta extradarii Elenei Udrea.

Potrivit procedurii, dupa ce instanta emite mandatul european de arestare, reprezentantii Politiei Romane informeaza autoritatile din Costa Rica in legatura cu situatia Elenei Udrea. Autoritatile din acel stat o retin sau o aresteaza provizoriu pe Udrea, timp in care Ministerul Justitiei din Romania efectueaza demersurile necesare astfel incat fostul ministru al Turismului sa fie extradat in tara. Dupa acest pas, autoritatile din Costa Rica urmeaza sa aprobe, pe baza documentelor emise de Ministerul Justitiei roman, extradarea Elenei Udrea, dupa care o escorta din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, aflata in subordinea Inspectoratului General al Politiei Romane se va deplasa in acel stat pentru a o aduce in tara.


elena udrea gala bute site politiei romane politia romana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006070 (s)