News Flash:

Elena Udrea a scapat de arestul la domiciliu

16 Iunie 2015
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea
Elena Udrea va fi cercetata sub control judiciar in dosarul "Gala Bute", dupa ce judecatorii de la instanta suprema nu au prelungit arestul la domiciliu impus in cazul ei, decizia in acest caz fiind definitiva.
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au avut pe rol un dosar ce viza verificarea masurii preventive in cazul Elenei Udrea. In prima instanta, in acest caz s-a decis ca fostul ministru sa fie arestat in continuare la domiciliu. Aceasta decizie a fost contestata de Udrea. La termenul de marti, procurorul DNA, prezent in sala de sedinta, nu si-a mai sustinut pledoaria in sensul arestarii la domiciliu a Elenei Udrea, ci a cerut judecatorului sa admita solicitarea ei de a fi cercetata sub control judiciar.
Procurorul DNA nu a mai cerut arestarea la domiciliu a Elenei Udrea pentru ca, in 7 mai, Curtea Constitutionala (CC) a decis ca dispozitiile articolului 222 din Codul de procedura penala incalca legea fundamentala, intrucat nu este precizata durata maxima a arestului la domiciliu in procedura de camera preliminara si in cursul judecatii in prima instanta.
In acest context, reprezentantul Directiei Nationale Anticoruptie a solicitat cercetarea sub control judiciar a Elenei Udrea, intrucat, la momentul publicarii motivarii deciziei de catre Curtea Constitutionala, ar fi existat posibilitatea ca fostul ministru sa fie judecat in stare de libertate, fara a avea vreo masura restrictiva.
Incepand din 7 mai, Elena Udrea s-a aflat in arest la domiciliu. Ea a fost eliberata din Penitenciarul Targsor, dupa ce instanta suprema a decis definitiv inlocuirea masurii arestului preventiv. Fostul ministru Elena Udrea a stat in arest preventiv din 25 februarie, pana in 30 aprilie ea fiind incarcerata in Arestul central al Politiei Capitalei, apoi transferata la Penitenciarul Targsor.
Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului Gala Bute de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006828 (s)