News Flash:

Elena Udrea a parasit arestul. "Vreau sa raman in politica"

7 Mai 2015
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea4
Fostul ministru Elena Udrea a fost eliberata joi din Penitenciarul Targsor si va fi plasata in arest la domiciliu, dupa ce instanta suprema a decis definitiv inlocuirea masurii arestului preventiv, in dosarul "Gala Bute". Elena Udrea a declarat, la iesirea din Penitenciarul Targsor, ca faptul ca a putut iesi astazi din inchisoare arata ca justitia are o sansa, ca exista profesionisti, oameni curajosi care pot face ca justitia sa fie dreapta, ea multumindu-le celor care au avut incredere in ea, in special lui Traian Basescu.

"A fost destinul meu sa trec prin experienta asta, sa cunosc aceste conditii si sa pot sa fac ceva pentru oamenii de aici, pornind de la conditiile in care sunt cazati pana la legile care trebuie schimbate. Nu am fost surprinsa, stiam ce ma asteapta. Stiu ce se poate intampla cand o parte din justitie se lasa controlata de orgolii, de lupte personale. Avand in vedere ca am putut sa ies astazi pe aceasta poarta demonstreaza ca exista oameni corecti, curajosi, ca justitia are o sansa, poate fi dreapta. 

"Raman in politica, sunt multe de schimbat. Pot sa accept ca am stat aproape trei luni in arest, asa cum cred ca cere destinul meu. Am stat in arest cu femei acuzate de infractiuni economice, femei care aveau copii acasa si care plangeau in fiecare noapte. Cred ca trebuie sa fim mai atenti cum aplicam legea. Imi cer iertare mamei, prietenilor, familiei, ca i-am facut sa sufere. Este mai greu pentru cei care sunt afara decat cei care sunt aici. Nu-mi cer iertare pentru acuzatiile care mi se aduc. Ma bucur ca ies de aici, o sa ma tin de promisiunile pe care le-am facut. Era o povara pentru cei de aici ca sa-mi asigure securitatea", a declarat Udrea.

"E momentul sa le multumesc celor care au vorbit cu onestitate despre situatia mea, care m-au sustinut. Si, in mod special, fostului presedinte Traian Basescu", a mai precizat Udrea, raspunzand la o intrebare despre cum comenteaza sprijinul fostului presedinte. "Nu am considerat ca este un pericol cand am fost in arestul central, unde erau mai putine persoane. Dar cand am ajuns aici am considerat necesar sa informez autoritatile. Am avut posibilitatea sa ma adresez conducerii penitenciarului, care mi-a asigurat o protectie in conditiile in care exista aceasta amenintare", a explicat fostul ministru referitor la amenintarile primite.
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a mai dispus inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu si in cazul fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si a lui Tudor Breazu.

elena udrea penitenciarul targsor traian basescu justitia politica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004688 (s)