News Flash:

Elan Schwartzenberg este urmarit international

14 Iunie 2016
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
elan
Seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, a declarat, marti, ca Politia Romana a cerut instantei ca Elan Schwartzenberg sa fie dat in urmarire internationala, dupa ce luni seara a fost dat in urmarie nationala.
"Am solicitat urmarirea internationala, instanta nu s-a pronuntat in acest caz, in functie de decizia instantei vom actiona ca atare", a declarat Bogdan Despescu, seful Politie Romane.
"Suntem in proceduta de eliberare a mandatului de arestare preventiva" a mai declarat acesta cu privire la situatia omului de afaceri.
Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost dat in urmarire nationala de Politia Romana, luni, poza acestuia aparand pe site-ul Politiei la persoane urmarite, fiind parte din procedura, dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare in lispa pe numele lui.
Politia Romana l-a dat in urmarire nationala pe omul de afaceri Elan Schwartzenberg , fiind parte din procedura, dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis, vineri, mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru 30 de zile pe numele acestuia. Odata publicat acest anunt, omul de afaceri va fi cautat in tara, iar daca nu va fi gasit, anuntul va fi publicat pe site-ul Europol si Interpol, fiind vorba de urmarire internationala.
Procurorii anticoruptie au cerut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai, fiind acuzat de complicitate la dare de mita, in solicitare DNA motivand ca omul de afaceri „s-a ascuns, in scopul de a se sustrage de la urmarirea penala.
"In cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, sa ii dea lui Mazare Radu Stefan, primarul municipiului Constanta de la acea vreme, suma totala de 175.000 de euro pentru ca acesta din urma sa faca demersuri atat in cadrul atributiilor de serviciu cat si in afara (contrare) lor, astfel incat sa faciliteze castigarea, de catre firma respectiva, in conditii avantajoase, a unei licitatii avand ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coanda in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro)", precizeaza DAN in comunicatul de presa.
"Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, in faptul ca a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societati offshore (societate al carei beneficiar real era) si, pe de alta parte, a facilitat relatia dintre Mazare Radu Stefan si Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amandoi. Societatea off shore este o societate inmatriculata in Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi in Liechtenstein. Toate operatiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, in calitate de beneficiar real si puse in executare de o alta persoana", mai explica procurorii.
Cauza este disjunsa din dosarul in care a fost trimis in judecata Radu Mazare, fiind acuzat ca ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" -, pentru a il ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006346 (s)