News Flash:

Efectul miraculos al fructelor de goji

19 August 2015
2120 Vizualizari | 0 Comentarii
goji
Deoarece abunda in proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism:

Sunt o sursa importanta de antioxidanti care incetinesc imbatranirea pielii

Scad colesterolul rau

Previn degradarea vederii, datorita continutului bogat in betacaroten, luteina si zeaxantina

Sunt bune pentru persoanele anemice, deoarece au un continut ridicat de fier si fibre

Cresc imunitatea deoarece sunt bogate in polizaharide

Ajuta sistemul endocrin, regland nivelul hormonal

Intaresc oasele si ligamentele datorita continutului ridicat in minerale, in special calciu protejeaza sanatatea oaselor.

Retete cu goji: cum se mananca

1. Foloseste goji in smoothie-uri 

De exemplu, un smoothie recomandat de Dr. Oz pentru proprietatile lui anti-imbatranire este cel care combina fructele goji cu laptele de migdale. Ca sa-l prepari ai nevoie de: 1 cana cu lapte de migdale (amesteca un pumn de migdale cu un pahar de apa pentru a obtine lapte pe care-l poti strecura apoi), un pumn de fructe de padure congelate, 1 pumn de fructe goji, 1 lingurita de maca pudra si o jumatate de banana. Amesteca toate ingredientele in blender. 

2. Batoane cu goji pentru un creier sanatos

Combinate cu diverse nuci, seminte, fulgi de ovaz, miere de albine, fructele goji adauga un plus de nutrienti, scrie eva.ro. Dr. Oz recomanda pe site-ul sau o reteta de batoane cu goji care au grija de sanatatea creierului tau. Ca sa le prepari ai nevoie de: 1 cana cu nuci crude, 1/2 cana cu seminte de pin, 1/4 cana cu seminte de susan, 1/2 cana cu seminte de dovleac, 1/3 cana cu fructe goji, 1/2 cana cu caise uscate. Poti sa le pastrezi amestecul ca atare pentru a-l avea mereu la indemana sau daca adaugi putin ulei de cocos/palmier, miere de albine si lapte vegetal vei obtine un aluat lipicios. Il torni intr-o caserola tapetata cu folie alimentara, il presezi, il lasi la frigider si il tai sub forma de batoane. 

3. Foloseste-le in cerealele de la micul dejun

Daca obisnuiesti sa consumi cereale cu lapte dimineata, adauga si 1 lingura de goji in acest amestec.

4. Adauga-le in terciul de ovaz sau alte amestecuri

Dupa ce ai stins focul de la terciul de ovaz, adauga si o lingura de goji. De asemenea, de cate ori faci orez cu lapte, pune si cateva goji la final. Alte amestecuri asemanatoare in care poti sa adaugi goji sunt budincile sau terciurile de quinoa/amaranth. 

5. Amesteca-le in blender cu catina

Pentru a obtine un suc plin de vitamina C, amesteca in blender 1 lingura de goji cu 1 lingura de catina, miere de albine, putina zeama de lamaie si apa.

6. Amesteca-le in iaurt

Daca preferi iaurtul la micul dejun, alege variantele simple si adauga in el 1 lingura de goji, cateva nuci zdrobite si putina miere de albine. 

7. Foloseste-le pentru a decora deserturile

Fructele goji aduc un plus de culoare, dar si de nutrienti pentru deserturile pe care le prepari. 

8. Presara cateva fructe goji peste salatele pe care le faci

Un alt truc pentru a integra fructele goji in alimentatia ta zilnica este acela de a le presara peste salatele de cruditati pe care le consumi. 

 


vitamine micul dejun
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006358 (s)