News Flash:

Dureri frecvente pe care le resimtim si remediile lor

14 Mai 2015
1230 Vizualizari | 0 Comentarii
durere

Durerile de spate, de cap si cele reumatismale sunt cele mai frecvente, dar si unele dintre cele mai nesuferite! Din fericire, medicina naturista are pentru fiecare un remediu excelent. Sa facem un tur de orizont!

Durerile de spate

* Acupunctura actioneaza imediat, calmand suferinta.
De ce?
Intepaturile acelor stimuleaza producerea de endorfine, substante cu proprietati calmante. Efectele acupuncturii asupra durerilor cronice sunt superioare oricaror alte tratamente.
Cum decurge?
Prima sedinta include stabilirea unui diagnostic. De unde vine durerea de spate? Este o contractura, un traumatism sau o problema intestinala care are efecte asupra coloanei vertebrale ? O radiografie poate aduce date suplimentare. Dupa aceea se trece la tratamentul propriu-zis, pentru a stimula circulatia sangelui, pentru a inlatura stresul, pentru a relaxa intestinele si a elibera "energia rinichiilor".

Migrenele
* Hipnoza reduce frecventa si intensitatea crizelor.
De ce?
Pentru a fi protejati de dureri, pacientii "migrenosi" trebuie sa "cedeze controlul" asupra propriei persoane, sa nu se mai inversuneze in a-si studia si amplifica suferinta. Or, exact asta face hipnoza: ii ajuta sa reduca autocontrolul.
Cum decurge?
Terapeutul ii cere pacientului sa se uite la un obiect. Fixand cu privirea obiectul respectiv, concentrandu-se mental asupra lui, mediul inconjurator "dispare" si pacientul intra intr-o stare de relaxare profunda. Hipnoterapeutul ii evoca pacientului imagini pozitive, care ii vor permite, in starea de trezire, in viata cotidiana, sa se plaseze in mod diferit fata de durerea lui, ceea ce o va face mai tolerabila.

Durerile reumatismale
* Homeopatia amelioreaza suferinta fara sa produca efecte secundare.
De ce?
Durerile cronice sunt domeniul de predilectie al acestei metode terapeutice.
Cum decurge?
Specialistul homeopat cerne toate eventualele "puncte nevralgice" ale pacientului ( probleme ORL, digestive etc.), dupa aceea cerceteaza durerea si cauzele ei (cum s-a declansat aceasta?, din cauza efortului, a umiditatii etc.?) si stabileste schema generala de tratament (cata miscare va face pacientul si cum anume, de cata odihna are nevoie, de ce alimentatie etc.). Dupa aceea, prescrie cinci sau sase medicamente homepate, ce trebuies luate strict dupa schema intocmita de catre terapeut.


migrenele durerile reumatismale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005598 (s)