News Flash:

Dupa solutionarea contestatiilor la BAC, promovabilitatea la nivelul judetului Arad a crescut la 61,36%

18 Iulie 2016
906 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca
Promovabilitatea la nivelul judetului Arad a crescut, in urma solutionarii contestatiilor, cu 1,15 %, de la 60,21% cat era initial, la 61,36%, informeaza prof. Laura Nadaban, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean. 
Potrivit sursei citate, in judetul Arad au fost depuse 801 contestatii, cele mai multe la Limba si literatura romana si Matematica. In 304 cazuri s-a inregistrat schimbarea notei initiale cu cel putin 50 de sutimi. Peste 200 de lucrari au fost evaluate cu note mai mari, 79 au primit note mai mici, doar doua lucrari pastrandu-si nota initiala. 
"In mai multe situatii s-au inregistrat diferente intre notele acordate de catre comisiile de examen si cele acordate la recorectare. Dar cele mai mari s-au inregistrat in 3 din cele 4 contestatii depuse la nivelul judetului Arad la proba scrisa de Filosofie, contestatiile marind nota candidatilor cu 3, 4 sau chiar 5 puncte. Lucrari notate initial cu 6,5; 4,5 si 3,4 au fost notate, dupa recorectare, cu 9,5 si 8,10. La o diferenta atat de mare, regulamentul prevede solicitarea unei a treia comisii, care trebuie sa confirme una dintre note si a confirmat nota mai mare. Este clar ca prima comisie, cel putin in aceste trei cazuri, a evaluat gresit lucrarile. Este greu de stabilit cate lucrari au mai fost evaluate gresit de catre comisiile de bacalaureat, in conditiile in care elevii, chiar daca nu au fost multumiti de note, nu au depus contestatie", a adaugat purtatorul de cuvant al ISJ Arad. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004923 (s)