News Flash:

Dupa meteorologi, si hidrologii avertizeaza ca raurile pot iesi din matca. Vezi pe ce rauri e cod portocaliu

9 Iulie 2018
769 Vizualizari | 0 Comentarii
avertizare hidrologica

Reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) au emis o atentionare cod portocaliu de inundatii pe rauri din 24 de judete, valabila pana marti noaptea, urmand sa fie depasite cotele de atentie.

Potrivit INHGA, sunt vizate bazinele hidrografice Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea. Hidrologii se mai tem si ca pot aparea scurgeri importante de pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri, cu depasiri ale cotelor de atentie.

Codul portocaliu de inundatii, care a intrat in vigoare duminica dupa-amiaza, este valabil pana marti la miezul noptii si vizeaza raurile din bazinele hidrografice Timis – bazin superior si afluentii aferenti sectorului amonte S.H. Lugoj (judetele Caras-Severin si Timis), Poganis – bazin superior, Bȃrzava – bazin superior si mijlociu (judetul Caras-Severin).

Totodata, este in vigoare pana miercuri la ora 14 o atentionare hidrologica de cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Timis – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera (judetele Caras-Severin si Timis), Cerna (judetele Caras-Severin si Gorj).

Practic, codul galben de inundatii emis de INHGA care este valabil pana miercuri vizeaza 37 de judete, printre care si Caras-Severinul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006124 (s)