News Flash:

Dumitru Farcas, condus pe ultimul drum de peste 500 de oameni in acorduri de taragot si acordeon

9 August 2018
873 Vizualizari | 0 Comentarii
farcas

Dumitru Farcas a fost condus joi pe ultimul drum de peste 500 de persoane in acorduri de taragot si acordeon, intr-un moment folcloric sustinut de un grup de folcloristi in fata Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, la finalul slujbei de inmormantare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Peste 500 de persoane au participat la slujba de inmormantare a lui Dumitru Farcas, oficiata de un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, pe scena salii mari a Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. La catafalc a fost constituita o garda formata din patru militari, iar o garda militara de onoare a intampinat sicriul la iesirea din institutie. Au fost depuse si coroane de flori din partea Presedintiei Romaniei si Guvernului.
La finalul slujbei de inmormantare, in fata Casei de Cultura a Studentilor, primarul Emil Boc a anuntat ca un grup de taragotisti si acordeonisti a pregatit un moment special de muzica populara in memoriam Dumitru Farcas, la care au asistat toti cei prezenti, traficul rutier fiind blocat in zona.

„Maestre Dumitru Farcas, draga Mitrule, suntem cu totii in fata casei tale, Casa de Cultura a Studentilor, a Ansamblului <Martisorul> caruia i-ai fost emblema pentru totdeauna. Tu nu ne vei parasi niciodata pentru ca muzica ta este in sufletul poporului roman, face parte din fibra noastra nationala, din ADN-ul poporului roman. Tu esti cu noi si noi vom fi cu tine pentru totdeauna”, a spus Boc.

Printre cei prezenti s-au numarat artisti de muzica populara - Sava Negrean, Dinu Iancu Salajanu, Aurel Tamas, Ioan Bocsa, Ionut Fulea, Maria Marcu, dar si actorul Dorel Visan.

Dupa momentul artistic, cortegiul funerar s-a indreptat spre comuna natala Grosi, judetul Maramures, unde Dumitru Farcas va inhumat intr-un cavou construit in spatele casei parintesti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004571 (s)