News Flash:

"Dubai Miracle Garden" se muta la Timisoara

28 Ianuarie 2015
2038 Vizualizari | 1 Comentarii
Dupa vizita primarului Nicolae Robu in Emiratele Arabe, in aceasta iarna, Andrei Dragila, seful societatii Primariei Timisoara care se ocupa de intretinerea spatiilor verzi, Horticultura, a primit tema sa vada cum poate fi infrumusetat orasul dupa modelul Dubai Miracle Garden. Zis si facut: se pregatesc niste aranjamente florale speciale avand ca sursa celebra gradina de flori a arabilor, pentru inceput la intrarea in Parcul Botanic. Piesa de rezistenta va fi Petunia Superbissima.
Dupa ce a vizitat Emiratele Arabe cu ocazia sarbatorilor de iarna, unul din lucrurile de care s-a aratat impresionat primarul Nicolae Robu a fost gradina minunatiilor sau a miracolelor din Dubai, celebra Miracle Garden. Vorbim despre o gradina impresionanta, care se intinde pe o suprafata de 72.000 de metri patrati, cu zeci de milioane de flori, dispuse intr-o varietate de aranjamente.
Iar la intoarcerea acasa, edilul-sef al Timisoarei i-a trasat sarcini directorului de la Horticultura, Andrei Dragila, sa gandeasca si el niste aranjamente dupa modelul Dubai Miracle Garden.
„O sa si aducem ceva din Dubai la Timisoara. Am vazut Miracle Garden, este o minunatie (...) Elemente pe care le-am vazut acolo sunt deja in pregatire pentru domnul Dragila, trebuie sa facem cate ceva din ce-am vazut acolo. Vom identifica locul potrivit si vom face cate ceva, pentru ca este absolut superb. Nu exclud sa realizam pana la vara... Nu ne costa foarte mult, sunt niste suporturi metalice pe care se pun flori. Nu sunt flori scumpe, sunt flori cum avem si noi aproape peste tot in jardiniere”, anunta Robu, citat de tion.ro.
Iar seful de la Horticultura s-a conformat: s-a gandit la niste aranjamente florale mai speciale, formate din petunii si muscate, care sa fie amplasate la inaltime, a propus el, la intrarea in Parcul Botanic, in zona Centrului comercial Bega si langa Casa Casatoriilor.
„Noi lucram acum la locatiile pe care dorim sa le facem. O prima locatie am si gasit-o, in Parcul Botanic, la intrare, unde este un spatiu protejat, este gazonul. Vom veni cu niste propuneri, le vom prezenta domnului primar si atunci vom stabili. In afara de Parcul Botanic mai putem pune si in Centrul Civic, inspre Ceasul Floral, langa Casa Casatoriilor... Mai gasim si alte obiective. Vorbim in general despre plante anuale: Petunia Superbissima si muscate. Noi stam acum si ne facem niste calcule, pentru ca toate aceste aranjamente florale din Petunia Superbissima trebuie sa nu fie in curenti de aer multi, sa nu fie sub umbra...”, a explicat Dragila.
Oricum, reprezentantii societatii Horticultura spun ca timisorenii vor putea admira noile aranjamente florale in aceasta primavara.
„Vom face anumiti stativi, niste pergole sub forma de semicerc. Incercam sa vedem cum se adapteaza. Eu zic ca trebuie sa ne obisnuim si cu ceva nou in Timisoara. Incepand din prima decada a lunii mai le vom avea deja amenajate in oras. Noi pregatim florile si facem suporturile”, a adaugat Dragila.
In zona centrala a Timisoarei vor fi plantate anul acesta peste 200.000 de flori, potrivit directorului Horticultura.

horticultura parcul botanic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006793 (s)