News Flash:

DSP Bihor a anuntat al doilea deces din cauza gripei in judet

13 Februarie 2018
915 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa caz

 Al doilea deces din judetul Bihor cauzat de gripa a fost anuntat, luni, de Directia de Sanatate Publica (DSP) Bihor. 

Potrivit comunicatului semnat de directorul executiv al DSP Bihor, dr. Daniela Rahota, decesul a avut loc in cursul zilei de 10 februarie 2018, in sectia de ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea, in cazul unui pacient de sex masculin, in varsta de 67 ani, diagnosticat cu insuficienta respiratorie acuta. Pacientul era suspect gripa si prezenta obezitate, care este considerat factor de risc asociat. DSP mentioneaza ca pacientului nu i-a fost administrat vaccinul antigripal. 

Debutul bolii a fost situat in data de 20 ianuarie a.c., prin febra de 39 de grade Celsius, mialgii, dispnee, cefalee, frisoane si astenie, barbatul fiind internat in data de 2 februarie in Spitalul judetean. Infectia cu virusul gripal tip AH1 a fost confirmata in data de 08 februarie, de catre I.N. "C. Cantacuzino" Bucuresti. 

Directia de Sanatate Publica a declansat ancheta epidemiologica ale carei rezultate vor fi disponibile in cateva zile. 

Acesta este al doilea deces din cauza gripei confirmat in ultima perioada in judetul Bihor. Un barbat de 66 de ani din satul bihorean Viisoara a murit, la finalul lunii ianuarie, iar analizele de laborator au confirmat ulterior ca, pe langa alte afectiuni, era contaminat si cu virusul gripal. 

Acesta este al 19-lea deces din Romania, confirmat cu virus gripal, in sezonul 2017-2018. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004564 (s)