News Flash:

Dragnea: N-am stabilit ca in aceasta vara sa vorbim despre o posibila remaniere a guvernului

23 Iulie 2018
734 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea01

Liviu Dragnea a anuntat, duminica, ca nu a fost stabilita in coalitie o discutie despre o posibila remaniere guvernamentala in aceasta vara, precizand insa ca o discutie despre o evaluare a actului de guvernare in sine va exista. Liderul PSD s-a aratat mahnit de maniera cum comunica unii ministri. Referitor la alegerile prezidentiale, Dragnea a spus ca este deschisa posibilitatea unui candidat unic, care poate sa fie de la PSD sau de la ALDE. Mai mult, social-democratul a anuntat ca in 2019 punctul de pensie va ajunge la 1.265 lei. Dragnea crede ca dupa cresterile de pensii si salarii care vor avea loc dupa modificarile aduse de PSD, romanii vor fi mai fericiti si „mai greu de manipulat”. Gasiti, mai jos, si celelalte declaratii importante facute de presedintele Camerei Deputatilor.
„Nu am avut nicio discutie cu premierul, domnul Tariceanu pe acest subiect. Nu stiu. Va fi o discutie despre o evaluare a actului de guvernare in sine, dar n-am stabilit ca in aceasta vara sa vorbim despre o posibila remaniere. Sigur ca sunt mai multumit de unii si mai putin multumit de altii, dar nu vreau sa dau nume”, a declarat Liviu Dragnea, la Romania Tv.

Presedintele PSD s-a aratat nemultumit de maniera in care unii ministri ai Cabinetului Dancila comunica masurile adoptate.

„Maine (luni -n.r.), doamna premier va prezenta un fel de bilant al celor sase luni de guvernare, in care va prezenta cele mai importante masuri adoptate, efectele pozitive ale acestor masuri, urmand ca in perioada urmatoare, sper in aceasta vara, fiecare dintre ministri sa prezinte aceste lucruri. Daca e vreo mahnire din partea mea si a premierului, este ca, ministrii daca nu ar avea ce sa prezinte, as mai zice, dar au destule masuri luate si sa prezinte ce masuri bune au luat intr-un domeniu. Aud zgomotul de fond negativ ca nu s-a facut nimic si de aceea trebuie sa comunice ce au facut pe baza programului de guvernare. Nu exista ministru din acest Guvern care sa nu aiba ce comunica. Nu exista niciun domeniu din viata economica, sociala a Romaniei unde sa nu se fi implementat masuri. Tot amanand o sa se prezinte mult deodata si trebuie sa stie sa isi structureze”, a mai spus Liviu Dragnea.
Liderul PSD a spus ca este deschisa posibilitatea unui candidat unic la alegerile prezidentiale din partea coalitiei PSD-ALDE

Presedintele PSD a anuntat, duminica seara, ca PSD si ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidentiale, candidat care ar putea fi de la PSD sau de la ALDE, Liviu Dragnea precizand ca analiza a inceput deja, separat, in cadrul celor doua formatiuni.

„Candidatul (la alegerile prezidentiale -n.r.) va fi desemnat dupa o analiza foarte serioasa si riguroasa, si nu pe orgolii. Si este posibil candidat unic. Am vorbit cu domnul Tariceanu si am convenit ca orice varianta este deschisa, insa o s-o pitrocim foarte bine si vom vedea care e varianta cu cea mai mare sansa de reusita. Va fi o decizie rationala, nu bazata pe orgolii, pe dorinte gaunoase, ci pe dorinta de castig. Pentru noi e important ca Alianta PSD-ALDE sa castige prezidentialele. Ori va avea candidat propriu. Lasam aceasta varianta deschisa in analiza, poate sa fie de la PSD, poate sa fie de la ALDE”, a declarat Liviu Dragnea, la Romania Tv.

Liderul PSD a mai spus ca analiza a inceput deja, fiind posibil si un anunt pana la finalul anului.

„Sunt analize complexe care se fac si o s-o terminam spre sfarsitul anului, la toamna. E posibil (sa facem si anuntul – n.r.). Facem separat (analiza – n.r.). Este inclusa in aceasta analiza (prezidentiale si europarlamentare - n.r.)”, a completat Liviu Dragnea.

Dragnea: In 2019, punctul de pensie va ajunge la 1.265 lei. Toate pensiile vor creste

Presedintele PSD a prezentat, duminica seara, noua lege a pensiilor si modificarile care vor avea loc, astfel in 2019 punctul de pensie va fi de 1.265 lei, ajungand in 2021 la 4.256 lei net. Liviu Dragnea a precizat insa ca aceasta lege nu se aplica pensiilor speciale.

„In 2017 l-am dus la 1.000 lei punctul de pensie, in 2018 la 1.100 de lei, in 2019, asa cum am spus in programul de guvernare, 1.265 de lei punctul de pensie. La punctul de pensie, sa luam 1,500 lei pensie bruta. Cineva care avea atat in 2016, net lua 1.399 lei, scadem 5,5% contributia sociala si 16% diferenta care era peste 1.100 lei. Noi am eliminat sub 2.000 lei pensie, astfel ca a crescut (n.r. - pensia) in 2017, ca urmare a cresterii punctului de pensie, dar a crescut si netul pentru ca am eliminat contributia la sanatate. Deci am egalat brutul cu netul. In 2020 este mai mult decat dublu fata de netul din 2016. (…) Cu formula din noua lege, in 2021 va 4.507 lei brut si pensia neta avem mai mult decat o triplare a pensiei, 4.256 lei net. (...) Aceasta lege nu se aplica la pensiile speciale. Pensiile speciale nu fac obiectul acestei legi”, a declarat duminica seara, presedintele PSD, Liviu Dragnea, la Romania TV.

Social democratul a anuntat si care este noua formula de calcul a pensiei, care va intra in vigoare din 2021.

„Care va fi noua formula de calcul? Pensia va fi numarul de puncte inmultit cu valoarea de referinta. Valoarea punctului de referinta este raportul dintre punctul de pensie din 2020, 1.175 lei marit cu 5%, care inseamna rata inflatiei si jumatate din cresterea salariului. Aceste lucruri vor intra in vigoare din 2021. Vor intra in vigoare mai devreme doar intr-un singur caz, dar este nevoie de recalcularea tuturor pensiilor. Este practic imposibil, trebuie recalculate pensiile pentru toti pensionarii, toti 5,2 milioane”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai precizat ca va fi introdus „principiul contributivitatii, adica atat cat contribui, atat ai pensia”, ce vizeaza companiile care nu platesc contributii. Acesta, spune Liviu Drganea, este si motivul pentru care s-a realizat transferul contributiilor.

„Introducem pentru prima oara principiul contributivitatii, adica atat cat contribui, atat ai pensia. Companiile care nu platesc asigurarile sociale pot avea probleme, dar fiecare cetatean va fi informat de numarul de puncte acumulate. Sunt acum situatii in care companiile nu platesc contributii sociale. Angajatii trebuie sa stie cat vor primi. Daca noi lucram la o companie care nu plateste contributiile, nu e corect pentru ceilalti care lucreaza la firme care isi platesc contributiile. Unul dintre motivele pentru care s-a realizat transferul contributiilor catre angajat este ca erau doua milioane de romani care munceau si pentru care nu se plateau contributiile sociale. Atunci aveam un deficit de sase miliarde de lei la bugetul de pensii, acum s-a micsorat la trei miliarde. Va ajunge la zero, dar in fiecare an trebuie sa viram la bugetul de stat”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: Am inteles de ce astia nu ne mai vor. Cand romanii vor fi fericiti, vor fi greu de manipulat

Liviu Dragnea a declarat ca, dupa cresterile de pensii si salarii care vor avea loc dupa modificarile aduse de PSD, romanii vor fi mai fericiti si „mai greu de manipulat”, iar acesta ar fi „principalul motiv pentru care astia nu ne mai vor”, facand referire la opozitie si la Klaus Iohannis.

„Eu acum cred ca am inteles de ce vor astia sa nu mai fim noi. Pentru ca in 2020 si incepand cu 2021, cand pensionarii vor avea o pensie, zic eu decenta si meritata, dar pensie sanatoasa, cand salariatii vor avea salarii mari, cand firmele o vor duce bine, cand fermierii vor primi in fiecare an subventiile si se vor dezvolta, atunci romanii vor fi mai fericiti. Asta inseamna ca va fi un popor mai greu de manipulat si un popor in care mai greu se insamanteaza aceasta samanta a urii. Acesta este, cred, principalul motiv pentru care astia nu ne mai vor. Deci au motiv si pentru ceea ce mi se intampla mie si nu numai mie”, a spus Liviu Dragnea, la Romania Tv.

Social democratul a mai spus ca in spatele luptei anticoruptie, se afla sloganul „votati-ne ca sa-i omoram pe ceilalti”.

„ M-am tot gandit de ce? Aceasta este singura explicatie si, nu stiu daca mai tineti minte, in campanie am prezentat un grafic foarte simplu. De ce de cate ori guverna PSD erau cresteri si cand veneau ceilalti erau scaderi economice? Pentru ca sa se poata insamanta ura, pentru ca ei niciodata nu vor veni sa spuna “vrem sa traiti mai bine”. Nu, votati-ne ca sa-i omoram pe ceilalti. Acesta a fost sloganul lor, acoperit cu lupta anticoruptie, cu orice legat de justitie. Cu absolut orice ca sa-si acopere ineficienta si faptul ca nu vor ca oamenii sa traiasca mai bine. Ceea ce prezentam noi nu este magie, cum spunea Iohannis. Este economie pura, dar economie indreptata spre justitie sociala, indreptata spre dorinta de a da beneficiu tuturor romanilor din cresterea economica, nu crestere economica, venituri mici si acelea impartite prost si nedrept”, a conchis Liviu Dragnea.

Vioricai Dancila ar fi fost chemata la Cotroceni la solicitarea Bruxelles-ului

Liderul PSD a declarat ca intalnirea de la Palatul Cotroceni dintre premierul Viorica Dancila si presedintele Klaus Iohannis ar fi avut loc la solicitarea Bruxelles-ului.

„Am vorbit cu dumneai, firesc, dupa intalnirea de la Cotroceni. Au discutat despre cum sa colaboreze in contextul preluarii presedintiei Consiliului UE de catre Romania. Doamna prim-ministru a ramas deschisa ca si la instalare. Se pare ca la solicitarea Bruxelles-ului ( presedintele a chemat-o pe Viorica Dancila la Cotroceni -n.r.), se pare. Este posibil, dar cand o sa vina doamna prim-ministru o intrebati pe dumneaei. Aici nu vreau sa spun, ca nu am fost acolo, dar tot ceea ce am spus noi la acea intalnire dupa instalare, ca am avut o intalnire cu domnul Iohannis si eu si doamna Dancila, asta am spus, asta am convenit. Pe tot ce inseamna actiuni externe, legate de Bruxelles, de presedintie Consiliului UE, sa il informeze pe presedinte si in acelasi timp presedintele fiind singurul care merge la Consiliul European, sa spuna si Guvernului si Parlamentului ce vorbeste acolo, ce angajeaza acolo, pentru ca uitandu-ne in Constitutie, nu poate da nicio lege, hotarare de guvern, nu poate da nicio ordonanta. Deci nu se pot lua angajamente acolo, cum este negocierea in cadrul bugetului financiar multianual, in conditiile in care il facem noi, nu il faci tu. Il face Guvernul si Parlamentul. Nu s-a intamplat asa ceva si ati vazut si dvs”, a declarat Liviu Dragnea, la Romania Tv.

Pe 11 iulie, premierul Viorica Dancila afirma ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintele, Frans Timmermans, s-au aratat nemultumiti si ingrijorati de „lupta politica permanenta” din Romania, una care nu are ce cauta in perioada presedintiei Consiliului UE. „Am fost intrebata despre situatia din Romania. S-a aratat nemultumirea faptului ca nu exista consens, ca exista o lupta politica permanenta si ca aceasta lupta politica nu are ce cauta in perioada presedintiei Consiliului UE, mai mult chiar inainte cand se pregatesc toate lucrurile pentru a prelua presedintia. Domnul presedinte Juncker mi-a cerut ca sa avem o buna intelegere intre toti cei implicati, lucru pe care i-l va cere si domnului presedinte Iohannis. A spus ca luptele nu au ce cauta, daca vrem sa avem o presedintie de succes a Romaniei”, a declarat prim-ministrul Viorica Dancila, intr-un interviu acordat la Bruxelles postului Antena 3.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006821 (s)