News Flash:

Dragnea elimina din Legea defaimarii criteriul politic si cel al averii

9 Octombrie 2015
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea21
Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, vineri, ca va elimina, in Camera Deputatilor, criteriul defaimarii pe criterii de apartenenta politica si de avere din Legea defaimarii pe care a initiat-o, pentru a elimina riscurile de "interpretare gresita", si va dimina cuantumul amenzilor.
Dragnea a sustinut ca a urmarit cu foarte mare atentie toate observatiile care au aparut in spatiul public si a precizat ca "aceasta lege nu a fost gandita ca un mijloc de cenzura", ci ca un mijloc legal pentru "demnitatea umana".
"Spiritul legii nu a fost de a proteja in vreun fel partidele politice sau oamenii politici de critici, dar pentru a elimina orice risc, care intr-adevar poate apare, ca cineva vreodata sa foloseasca aceasta prevedere pentru a-si proteja partidul sau actiunile, aceasta notiune va fi scoasa din lege", a spus Dragnea.
Liderul PSD a sustinut ca va elimina, printr-un amendament, si criteriul privind averea, din aceleasi considerente. Liviu Dragnea spune ca nu vrea ca obiectivele legii sale sa fie interpretate gresit, si tocmai de aceea va cere si diminuarea amenzilor pentru defaimare, astfel incat acestea sa ramana "la nivel simbolic".
Tot in Camera Deputatilor, Dragnea sustine ca se va analiza mult mai atent in comisii orice prevedere si orice definitie care ar putea duce la interpretari gresite, astfel incat sa fie eliminat orice risc posibil "colateral" fata de spiritul si obiectivul legii.
Dragnea a explicat ca legea pe care a initiat-o, si care a trecut zilele acestea de Senat, a fost conceputa pentru a proteja cetatenii in fata unor riscuri cu care s-ar putea confrunta Romania in urmatoarea perioada. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007322 (s)