News Flash:

Dragnea anunta ca vom trai nu bine, ci foarte bine! Iata dovada: Pretul la benzina si motorina explodeaza la inceput de an

3 Ianuarie 2018
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
petrom

Preturile petrolului au inceput tranzactiile in noul an in crestere, dupa ce in 2017 au inregistrat o evolutie pozitiva pentru al doilea an consecutiv, avansul fiind sustinut de stagnarea activitatilor de exploatare din Statele Unite si de protestele anti-guvernamentale din Iran, transmite Bloomberg, potrivit news.ro.

Contractele futures pentru titei au urcat cu 0,4% la New York, dupa un avans de 3,3% consemnat saptamana trecuta. Producatorii americani au mentinut numarul platformelor extractive la 747, a anuntat vineri compania de servicii industriale Baker Hughes.

In Iran, protestele anti-guvernamentale declansate joi in orasul Mashhad, din nord-estul tarii, care initial au avut motivatie economica, s-au extins pentru a include nemultumiri impotriva liderilor religiosi si a fortelor de securitate.

Protestatarii s-au ciocnit cu fortele de ordine, iar numarul victimelor a crescut.

Iranul este al treilea mare producator de petrol membru al OPEC.

Preturile petrolului si-au continuat redresarea anul trecut, de la un minim atins in urma cu mai mult de doi ani, datorita unui acord convenit de statele membre ale OPEC si alti producatori din afara organizatiei, intre care si Rusia, pentru reducerea livrarilor.

Cotatia petrolului american West Texas Intermediate, cu livrare in februarie, a urcat cu 24 de centi, la 60,66 dolari pe baril. Volumul tranzactiilor a fost cu circa 13% mai ridicat fata de media ultimelor 100 de zile.

Pretul a urcat vineri cu 58 de centi, la 60,42 dolari pe baril, incheind anul in crestere cu peste 12%.

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, cu livrare in martie, a crescut cu 32 de centi, respectiv cu 0,5%, la 67,19 dolari pe baril. Contractele cu termen pe o luna pentru petrolul Brent au avansat cu circa 18% in 2017, inregistrand o evolutie ascendenta pentru al doilea an consecutiv.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006121 (s)