News Flash:

Doua productii ale Teatrului German din Timisoara la Festivalul National de Teatru

8 Iulie 2016
1245 Vizualizari | 0 Comentarii
fete6 01
Doua spectacole ale Teatrului German de Stat Timisoara (TGST) din stagiunea 2015/2016 au fost incluse in selectia oficiala a Festivalului National de Teatru (FNT) 2016. Festivalul se afla la cea de-a XXVI-a editie si se va desfasura in perioada 21-30 octombrie, la Bucuresti. Selectia oficiala a fost anuntata de catre criticul Marina Constantinescu, directorul artistic al FNT, intr-o conferinta de presa transmisa in direct de la sediul Uniunii Teatrale din Romania
Astfel, montarile „Fuchsiada“ dupa Urmuz, o instalatie teatrala imaginata de Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcarete si „Micul print“, dupa Antoine de Saint-Exupéry, in regia lui Peter Kerek fac parte din selectia oficiala a FNT.
Scenograful Helmut Stürmer, asistat de regizorul Silviu Purcarete, aduce cu aceasta punere in scena a „Fuchsiadei” un omagiu scriitorului Urmuz si epocii sale, atat de importante pentru arta si literatura contemporana. Muzica spectacolului este compusa de Vasile Sirli, decorul este conceput de Helmut Stürmer, iar costumele de Corina Gramosteanu si Helmut Stürmer. Proiectiile video sunt creatia scenografului Andu Dumitrescu, iar mastile sunt realizate de Ilona Varga-Járó. Coregrafia este semnata de Florin Fieroiu. In numeroasa distributie se regasesc aproape toti actorii Teatrului German, precum si actori invitati, dintre care patru actrite ale Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timisoara.
Regia spectacolului „Micul print” este semnata de Peter Kerek, iar scenografia de Iuliana Vilsan. Muzica este creatia compozitorului Vivi Stoleriu, iar dramaturgia ii apartine Patriciei Pandek. Din distributie fac parte toti actorii TGST. Regizorul Peter Kerek da viata acestei povesti intr-o montare plina de fantezie si imagini emotionante, aproape fara cuvinte, acest lucru nealterand deloc caracterul profund poetic al intamplarilor evocate. Un spectacol pentru copii si totodata pentru oamenii mari care nu au uitat ce inseamna sa fii copil.
Ioana NICOLESCU Sursa: Ziarultimisoara.ro

teatrului german stat timisoara tgst uniunii romania peter kerek
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007033 (s)