News Flash:

Doua comune din Timis, in topul celor mai bogate din tara

7 Septembrie 2016
1300 Vizualizari | 0 Comentarii
dumbravita
Veniturile cumulate ale comunelor din Romania au fost in valoare totala de 18,05 miliarde de lei in 2015. Cel mai mare buget, care este alcatuit din venituri proprii, sume din TVA defalcate de la bugetul de stat, subventii de la stat sau sume atrase din fonduri europene, l-a avut primaria ieseana Miroslava, cu 56,2 milioane de lei. 
Potrivit businessmagazin.ro, pe locul al doilea s-a aflat comuna Chiajna, cu venituri de 55 de milioane de lei. Podiumul este completat de comuna ilfoveana Dragomiresti.
In top au mai intrat comuna Floresti din Cluj, comuna constanteana Cumpana, Aricesti din Prahova, Valu lui Traian din Constanta, Dumbravita si Giroc, ambele din Timis.
Statisticile Ministerului Dezvoltarii arata ca la polul opus, comuna cu cele mai mici venituri din tara este Necsesti, din Teleorman. Aici, din cei 1.300 de locuitori ramasi, 1.000 sunt pensionari.
Bugetul Capitalei este mult mai mare decat al oricarui alt municipiu, respectiv peste 8 miliarde de lei. Primaria Generala a avut 3,5 miliarde de lei. Urmeaza sectorul 1, cu 1,1 miliarde de lei, si sectorul 2, cu 840 de milioane de lei. Cele mai mici venituri in sectoarele Capitalei sunt la sectorul 5, respectiv 461 de milioane de lei.
In ceea ce priveste PIB-ul pe cap de locuitor, judetele cu cele mai ridicate valori sunt Bucuresti, Constanta, Timis, Cluj si Ilfov. La polul opus se afla Teleorman, Mehedinti, Botosani si Vaslui.

veniturile cumulate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006083 (s)