News Flash:

Dosarul Revolutiei a fost redeschis la decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie

13 Iunie 2016
952 Vizualizari | 0 Comentarii
revolutie
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, confirmarea redeschiderii urmaririi penale in dosarul Revolutiei, in urma cererii formulate de fostul prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Licu. 

 Bogdan Licu,
fost procurorul general interimar al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), a anuntat la data de 05 aprilie ca a cerut redeschiderea urmarii penale in dosarul Revolutiei.
"Am dispus infirmarea rezolutiei si redeschiderea urmaririi penale, infirmarea fiind adoptata pe baza unor informatii incomplet. In modul de desfasurare a anchetei rezulta ca nu a existat o preocupare pentru stabilirea aspectelor esentiale pentru evenimentele din decembrie '89", a declarat Bogdan Licu la momentul inaintarii cererii catre instanta.
Licu a mai spus ca desi "procurorii au efectuat un numar mare de acte procedurale in cauza", acestia "nu au valorificat un numar mare de informatii".
"Nu au facut niciun demers pentru desecretizarea documentelor privind audierile din comisia senatoriala in conditiile in care s-au efectuat mii de audieri in aceasta comisie si desi SRI a a intocmit un document amplu, acesta nu se regaseste in dosarul de urmarire penala si nici nu rezulta ca s-ar fi facut vreun demers pentru obtinerea lui", a mai precizat fostul procurorul general interimar la data de 05 aprilie.
Un alt motiv ce a stat la baza cererii de redeschidere a cauzei a fost ca cele mai multe audierile care s-au facut in dosar au fost "sintetice si formale" iar "tragatorii nu au fost identificati".
Bogdan Licu declara ca "modul in care s-a facut ancheta nu corespunde normelor Curtii Europene a Drepturilor Omului" si ca "urmeaza sa se faca cercetari pentru genocid pentru ca exista indicii temeinice iar omorul si omorul calificat au devenit imprescriptibile".

bogdan licu dosarul revolutiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004961 (s)