News Flash:

Dosar de instigare la plagiat in urma unei plangeri depuse pe numele fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea

27 Iunie 2016
940 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea
Procurorii au inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la plagiat, dupa ce generalul MApN Ioan Sirbu a depus o plangere in acest sens pe numele fostului ministru Gabriel Oprea, sesizarea vizandu-l si pe fostul ministru al Educatiei, Sorin Campeanu,au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie face cercetari ce vizeaza infractiunea de instigare la plagiat, in urma unei plangeri pe care generalul MApN Ioan Sirbu a depus-o pe numele lui Gabriel Oprea, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Potrivit acelorasi surse, sesizarea initiala il viza si pe Sorin Campeanu, fost ministru al Educatiei. De asemenea, in continutul plangerii, se facea referire la cei carora Gabriel Oprea le-a fost coordonator al lucrarilor de doctorat.
Intr-un raspuns la o solicitare a MEDIAFAX, procurorii precizeaza ca in cauza a fost inceputa urmarirea penala in rem.
"In cauza, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la fapta sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la „plagiat” prev. de art. 25 Codul penal anterior rap. la art. 141 din Legea nr. 8/1996 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal anterior si, respectiv, cu aplicarea art. 5 Cod penal", se arata in raspunsul parchetului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007354 (s)