News Flash:

Doi turisti germani au fost surprinsi de fulgere pe Retezat

3 August 2016
871 Vizualizari | 0 Comentarii
salvare montana
Doi turisti germani au scapat cu viata luni dupa amiaza, in Masivul Retezat, dupa ce un fulger a lovit langa ei, in timpul unei furtuni care a izbucnit in zona Varfului Retezat (2.482 m). 
Cei doi turisti, un barbat si o femeie, ambii de 49 de ani, urcasera in cursul zilei pe Varful Retezat, dar atunci cand au vazut ca se apropie furtuna au inceput sa coboare. Sub Saua Lolaia au fost surprinsi insa de furtuna cu fulgere, unul dintre acestea lovind in apropierea femeii. 
"Fulgerul a lovit langa femeie si a atins-o usor. Turista are afectat piciorul drept si prezinta arsuri la fata. Barbatul este in stare de soc. Vom propune ca amandoi sa fie internati in spital pentru cateva zile", a declarat, pentru AGERPRES, seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 
Acesta a explicat ca victimele au avut noroc cu un grup de turisti din Ungaria, care au reactionat si au sunat la numarul de urgenta 112. 
In ajutorul victimelor au plecat imediat trei echipe de salvamontisti de la Rausor, Pietrele si Hunedoara, inclusiv un medic. Cei doi turisti au fost preluati de salvatorii montani si adusi la Baza Salvamont Rausor, de unde au fost transportati cu o ambulanta la spitalul din Hateg. 
Masina cu care au venit la munte cei doi turisti va ramane in grija salvamontistilor, urmand ca turistii sa o recupereze imediat ce se vor simti mai bine. AGERPRES

varful retezat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005640 (s)