News Flash:

Doi noi eliminati la Bacalaureat

2 Iulie 2015
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
Absolventii claselor a XII-a nu invata din greselile colegilor. Dupa ce trei candidati au fost eliminati la proba de Limba si Literatura Romana, alti doi absolventi a fost dati afara din examen la proba obligatorie a profilului, mai precis Matematica sau Istoria. Si de aceasta data elevii au fost prinsi cu telefonul mobil asupra lor. In plus, peste 250 de candidati au absentat de la examen. Daca proba la Matematica a fost una usoara, din spusele elevilor, cea de Istorie i-a obligat sa scrie ceva mai mult la partea de eseu.

A Fost usor. Am modificat. Aici 0, aici am spus ca e adevarat. Dar ai facut cu tabel asta? Da, da”. Dupa ce au rezolvat subiectele in sala de examen, elevii le-au mai parcurs o data in fata liceelor, pentru a se verifica.

La Matematica, proba scrisa a fost una care nu i-a pus in dificultate:

”A fost un subiect mai usor decat anul trecut, ceea ce m-a bucurat. La subiectul trei a fost usor, a fost o integrala simpla”,
”Ma asteptam sa fie cam la nivelul asta si a fost foarte ok. Am avut putin emotii, am crezut ca o sa gresesc la calcule, ca voi fi neatent, dar s-a dovedit chiar foarte usor”.

In schimb, elevii care au avut ca si proba obligatorie a profilului Istoria au avut mai mult de redactat:
”A fost bine, dar a fost destul de greu la subiectul treiMi s-a parut ca ne-au cerut multe chestii si parca a compensat Romana, pentru ca la Romana a fost usor, iar aici destul de greu”,
”Am primit de scris despre autonomiile locale, formarea statelor medievale si despre actiunile domnitorilor. Erau ceva ani de scris la domnitori, la actiuni, dar fiind multi puteam alege”,
”Nivel mediu, chiar nu a fost nimic exagerat”.

”Eseurile sunt in asa fel concepute incat sa atinga anumite puncte, iar cerintele daca sunt respectate, in maxim patru pagini se poate trata subiectul.Gradul de dificultate este mediu, deci pentru nota sapte, elevii de nota sapte puteau sa rezolve, iar elevii care sunt foarte buni vor obntine cu siguranta zece”, sustine Petru Sandor, inspector de specialitate in cadrul ISJ Timis.

Daca elevii se bucura ca pot rasufla usurati dupa inca o proba sustinuta, parintii deja se gandesc la rezultate sau la facultatile pe care le vor urma absolventii:
”El spune ca o sa ia 9,80. Speram sa fie asa. L-am asteptat si luni, da. Din Caras sunt si am venit anume”,
”Sigur va face o lucrare buna, dar emotiile sunt. La Medicina se duce, in 22 are admiterea, acolo va fi greu de tot”.

In ciuda subiectelor usoare, unii absolventi au fost sanctionati pentru tentativa de frauda.

”Am avut doua situatii, in care, din doua centre de examene, au fost prinsi doi elevi cu telefonul mobil. Evident ca s-a respectat metodologia si cei doi elevi au fost sanctionati prin a fi eliminati de la proba de examen”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul scolar general al judetului Timis.

La proba de Matematica nu s-au prezentat la examen 233 de absolventi din totalul de 3.316 inscrisi. Si la proba de Istorie au fost 33 de elevi absenti din cei circa 1450 aflati pe liste. Vineri, absolventii claselor a XII-a sustin ultima proba scrisa, cea la alegere, urmand ca primele rezultate sa se afiseze pe 7 iulie. Rezultatele finale se vor publica pe 10 iulie.

greselile candidati eliminati examen obligatorie matematica istoria
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005509 (s)