News Flash:

Doi migranti morti pe Insula Lesbos, dupa intrarea in vigoare a Acordului UE-Turcia

20 Martie 2016
1036 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti in barci
Doi migranti au fost gasiti morti duminica, dupa ce ambarcatiunea la bordul careia se aflau a ajuns pe Insula greaca Lesbos, in urma intrarii in vigoare, la miezul noptii de sambata spre duminica, a Acordului UE-Turcia privind gestionarea crizei refugiatilor, relateaza AP online.
Membri ai personalului medical au efectuat manevre de resuscitare asupra celor doi barbati, insa fara rezultat.
La bordul ambarcatiunii supraaglomerate se aflau zeci de migranti, provenind din Turcia.
Acordul incheiat de Uniunea Europeana si Turcia vineri, care a intrat in vigoare la miezul noptii de sambata spre duminica, stipuleaza ca nou-sositii in Grecia dispre Turcia urmeaza sa fie triati si trimisi inapoi - daca nu cer azil azil sau cererile le sunt refuzate.
Aproximativ 2.500 de migranti se afla in prezent pe Insula Lesbos. Impreuna cu migrantii de pe celelalte insule grecesti ei sunt pe cale sa fie transportati catre Grecia continentala, unde urmeaza sa fie plasati in centre, in asteptarea reinstalarii in alte state membre UE.
Afluxul de persoane care traverseaza marea catre insulele grecesti a crescut inaintea intrarii in vigoare a acordului, iar Atena a anuntat ca nu este posibila implementarea imediata a intelegerii, relateaza BBC.
Mii de persoane au manifestat sambata seara impotriva acordului, intr-o serie de orase europene.
Acesta prevede ca, in schimbul fiecarui sirian trimis inapoi in Turcia, un sirian de pe teritoriul turc sa fie reinstalat in Uniune.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006235 (s)