News Flash:

Doar doua IMM-uri din Caras-Severin au cerut in 2015 finantare de la buget pe programele nationale

11 Martie 2016
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
IMM
Oficiul Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie Timisoara, in colaborare cu Institutia Prefectului - Judetul Caras-Severin si Casa de Cultura a Sindicatelor din Resita au organizat, joi, in municipiul de pe Barzava, seminarul 'Finantarea IMM-urilor - Prezentarea Programelor Nationale cu finantare de la bugetul de stat in 2016', la care au participat aproape 30 de agenti economici. 
Seminarul a fost unul de informare a agentilor economici din regiune cu privire la programele nationale din 2016 destinate IMM-urilor, fiind explicate oportunitatile de finantare, dupa ce anul trecut au solicitat astfel de finantare doar doua firme din judet. 
'La finele anului 2015, in sedinta de Dialog Social a judetului Caras-Severin, a avut loc o intalnire la care au participat si reprezentanti ai Oficiului Teritorial pentru IMM-uri, care au facut un raport cu privire la finantarile acordate agentilor economici pe perioada anului trecut. Astfel, am constatat, cu neplacere, ca agentii economici din Caras-Severin care au beneficiat din partea acestora sunt foarte, foarte putini. Cred ca unul sau doi erau, din zona de exploatare a masei lemnoase. Din Hunedoara, din Timis ori Arad erau foarte multi agenti economici care au reusit sa depuna proiecte ce au si fost finantate. Din pacate, din Caras-Severin nu au fost depuse proiecte si m-am gandit ca unul din motive ar fi lipsa de informare, fapt pentru care am initiat o astfel de sesiune, pentru fondurile din 2016', a afirmat initiatorul actiunii, Marian Apostol, presedintele CNS Cartel Alfa Caras-Severin. 
Potrivit lui Adrian Pascuta, seful Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie Timisoara, sumele disponibile a fi accesate de IMM-uri sunt cuprinse intre 40.000 si 250.000 lei, iar suma maxima nerambursabila este de 90%. "Judetul Caras-Severin este unul destul de greu si ne dorim sa impulsionam activitatea economica, fapt pentru care intentionam sa organizam si alte intalniri de acest gen, pe parcursul anului. Am spus de Caras-Severin ca este un judet greu pentru ca nici infrastructura nu-l ajuta foarte mult, somajul este ridicat, numarul de firme este scazut, nivelul salarial este, de asemenea, scazut. La toate acestea se adauga si faptul ca Oficiul Teritorial pentru IMM si Cooperatie Timisoara nu are niciun angajat in judetul Caras-Severin, ceea ce ingreuneaza putin accesul la finantare', a declarat Adrian Pascuta. 
Prin aceste programe exista fonduri care se adreseaza aproape tuturor domeniilor de activitate, mai putin agricultura, de care se ocupa alte institutii. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004696 (s)