News Flash:

DNA face recurs la sentintele rusinoase primite de inculpatii din dosarul Microsoft

27 Martie 2016
1125 Vizualizari | 0 Comentarii
dna
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut apel la sentintele din dosarul Microsoft. Pedeapsa maxima pronuntata joi de Inalta Curte a fost de 3 ani de inchisoare cu executare, primita de fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declaratca nu se poate pronunta asupra solutiei date de Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar a precizat ca DNA va comenta in scris, atunci cand se va depune motivarea pentru cererea de apel.

Dosarul vizeaza incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale. Cea mai mare pedeapsa, trei ani de inchisoare cu executare, a fost primita de fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, pentru trafic de influenta. S-a dispus tototdata confiscarea a peste 3 milioane de euro din averea sa.

Fostul ministru al Comunicatiilor, din perioada 2008-2010,  Gabriel Sandu, a primit doi ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita si spalare de bani. Lui ar urma sa ii fie confiscati 2 milioane de euro.

2 ani de inchisoare cu executare a primit si omul de afaceri Dorin Cocos, pentru trafic de influenta si spalare de bani. In cazul sau, insatnta a dispus confiscarea a peste 3 milioane de euro.

Iar omul de afaceri Dumitru Nicolae, cunoscut si NIRO, a fost condamnat la un an si jumatate de inchisaore cu suspendare. I se vor confisca un milion de euro si va trebui sa faca un anumit numar de ore de munca in folosul comunitatii, pentru infractiunea de trafic de influenta.

motivarea dosarul microsoft gheorghe stefan gabriel sandu dorin cocos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004651 (s)