News Flash:

DNA cere condamnari la inchisoare cu executare in dosarul "Microsoft"

9 Martie 2016
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
dosar microsoft
Procurorii DNA au cerut condamnarea la inchisoare cu executare pentru Gheorghe Stefan, fost primar in Piatra Neamt, Dorin Cocos, om de afaceri, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Nicolae Dumitru, om de afaceri, toti judecati in dosarul "Microsoft".
Cercetarea judecatoreasca pe fond in dosarul "Microsoft" a ajuns la final astfel ca procurorii DNA au cerut ca toti cei judecati in cauza sa fie condamnati la inchisoare cu executare. Astfel, pentru fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, s-a solicitat condamnarea pentru trafic de influenta si confiscarea a aproape patru milioane de euro. In ceea ce il priveste pe fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, DNA a cerut detentie dar si confiscarea a aproximativ trei milioane de euro.
In cazul omului de afaceri Dorin Cocos, in sala de judecata, procurorul de sedinta a cerut condamnarea pentru trafic de influenta si confiscarea a aproximativ noua milioane de euro.
Pentru afaceristul Nicolae Dumitru, DNA cere condamnarea pentru trafic de influenta si confiscarea a 7,65 milioane de dolari si a 2,9 milioane de euro.
Avocatii celor patru au cerut judecatorilor sa tina cont de procedura simplificata, care se refera la recunoasterea faptelor si de faptul ca au facut denunturi care au dus la descoperirea altor fapte de coruptie, cerand astfel pedepse cu suspendare.
La termenul de miercuri, fostul primar Gheorghe Stefan si omul de afaceri Dorin Cocos au dat declaratii in fata judecatorilor.
"Am apelat la Gheorghe Stefan pentru ca eu stiam ca el are o influenta politica asupra ministrului de atunci Gabriel Sandu, cu care eu nu aveam absolut nicio relatie", a declarat Dorin Cocos.
Si Gheorghe Stefan, fost primar in Piatra Neamt, a facut precizari in fata judecatorilor, explicand ca "Eu doar l-am adus pe Gabriel Sandu la acele intalniri. Tin minte ca i-am si zis ulterior, la partid lui Gabriel Sandu: Fa doar daca e legal, ca daca nu e legal nu ne mai salveaza nici Zeus! Eu nu am participat niciodata la niciun fel de discutii despre comisioane sau sume de bani ce puteau fi obtinute in aceasta afacere. Dupa o luna sau doua de la intalniri, Dorin Cocos a venit la mine si mi-a zis "Nea' Gigi, am rupt si pentru tine patru milioane de euro din afacerea aia". Eu nici nu stiam ca afacerea se cheama Microsoft. Eu i-am spus ca nu am nevoie de nimic. Daca vrei, poti finanta partidul, pentru ca vin alegeri prezidentiale. Dupa o saptamana, Dorin Cocos a venit la mine si mi-a cerut sa ii recomand o persoana care sa achizitioneze materiale promotionale pentru partid. Asa era practica. Atunci i l-am recomamdat pe Decebal Draghis, il cunosteam amandoi si mai participase la campanii electorale. Era persoana care trebuia sa faca munca de jos".
Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Dumitru Nicolae, precum si fostul primar Gheorghe Stefan si fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimisi in judecata, in 23 martie, in dosarul "Microsoft".
In dosarul "Microsoft", oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan, sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mita si spalare de bani.
Potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Totodata, potrivit procurorilor, Dorin Cocos ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari. Mediafax.ro

procurorii dna gheorghe stefan dorin cocos gabriel sandu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008030 (s)