News Flash:

DNA: Administratorul Episcopiei Greco-Catolice Oradea, retinut in dosarul primarului din Beius

16 Decembrie 2014
1379 Vizualizari | 1 Comentarii
Administratorul Episcopiei Greco-Catolice Oradea, Mircea Constantin, a fost retinut de DNA in dosarul primarului din Beius, Adrian Domocos, fiind acuzat de dare de mita.
Primarul Adrian Domocos, presedintele PNL Beius, este acuzat de luare de mita, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia indeplinita de primar, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, detinerea fara drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizarii si detinerea fara drept a munitiilor, in timp ce Mircea Constantin este cercetat pentru luare de mita.
Inculpatii urmeaza sa fie prezentati, marti, la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2014, primarul din Beius a pretins si primit, de la o persoana din conducerea Bisericii Greco-Catolice Beius, un imobil, proprietatea bisericii, cu titlu de concesiune, pentru o perioada de 29 ani, in favoarea societatii comerciale SC Alge Dom Com SRL Beius.
Pentru acest "serviciu", inculpatul a promis ca va ajuta si va sustine interesele Bisericii greco-catolice pe raza sa de competenta, in sensul ca: ii va asigura protectie si o va favoriza, prin neindeplinirea atributiilor de primar, nu va aplica sanctiuni contraventionale pentru fatadele deteriorate ale cladirilor proprietatea unitatii de cult, situate pe raza municipiului Beius, va sprijini Biserica greco-catolica sa beneficieze in continuare de scutiri de impozite pentru cladirile proprietatea acesteia.
In perioada iunie-august 2014, Domocos a pretins si primit de la administratorul Episcopiei Romane Unite cu Roma Greco-Catolica Oradea, Mircea Constantin, un imobil, proprietatea bisericii, printr-un contract de parteneriat pe o perioada de 25+5 ani, in favoarea aceleiasi societati comerciale pe care o controla, mai arata procurorii.
De data aceasta, edilul, pe langa faptul ca trebuia sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu, in sensul aratat mai sus, a promis ca va elibera o autorizatie de functionare pentru un magazin de comercializare a pestelui, aflat in proprietatea episcopiei.
In perioada 2011-2014, Adrian Domocos a reprezentat in fapt SC Alge Dom Com SRL Beius, desfasurand activitati si operatiuni financiare realizate ca acte de comert, specifice functiei de administrator de fapt al unei societati comerciale, incompatibila cu functia de primar, noteaza DNA. Mediafax.ro

adrian domocos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004853 (s)