News Flash:

DNA a extins urmarirea penala fata de primarul Iasului, Gheorghe Nichita

28 August 2015
1085 Vizualizari | 0 Comentarii
nichita dna1
Procurorii DNA au extins urmarirea penala fata de Gheorghe Nichita, pentru instigare si complicitate la abuz in serviciu, si i-au prelungit cu 60 de zile controlul judiciar, edilul suspendat al Iasiului fiind prezent vineri la sediul directiei.
Gheorghe Nichita a fost vineri la sediul DNA din Capitala, unde procurorii i-au comunicat ca este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (patru infractiuni), si complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Initial, pe 1 mai, Nichita a fost pus sub urmarire pentru instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la infractiunea de acces ilegal la un sistem informatic si instigare la infractiunea de operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Totodata, procurorii au dispus prelungirea masurii controlului judiciar in cazul primarului suspendat al Iasiului pe o durata de 60 zile.
Nichita este acuzat ca, folosindu-se de functia de primar al municipiului Iasi, l-a determinat pe Liviu Hliboceanu, la acel moment director general adjunct al Politiei Locale Iasi, in prezent director general, sa dispuna ca angajatii din subordine sa o supravegheze pe fosta iubita a edilului, Adina Samson, care era angajata la primarie.
Supravegherea Adinei Samson de catre angajatii Politiei Locale Iasi s-a facut in perioada 25 decembrie 2013 - 16 martie 2014, precum si 1 - 14 iulie 2014 si 1 septembrie - 14 octombrie 2014.
Astfel, bugetul institutiei a fost prejudicat cu suma totala de 13.234 de lei.
Totodata, prin aceste actiuni, Gheorghe Nichita a obtinut pentru sine un folos nepatrimonial necuvenit constand in datele care ii erau furnizate permanent privind-o pe Samson, dar si un folos patrimonial necuvenit constand in suma de 52.800 lei pe care nu a mai fost nevoit sa o achite unui detectiv particular specializat pentru a beneficia de informatiile respective. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005129 (s)