News Flash:

Directia Silvica din Caras-Severin a incasat din silvoturism peste 170.000 de lei anul trecut

14 Octombrie 2016
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit2
Directia Silvica (DS) a judetului Caras-Severin a inregistrat, in anul 2015, venituri din activitatea de silvoturism de peste 170 mii lei, avand un flux de aproape 13.500 de zile cu turisti cazati, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Dan Cimpan, purtatorul de cuvant al institutiei. 
'Tinand cont de frumusetea unica a peisajelor si codrilor din Banatul Montan, s-a dezvoltat si s-a pus in practica notiunea de silvoturism. Aceasta a impus construirea de cabane noi, modernizarea si amenajarea celor existente, astfel incat aceste obiective sa constituie puncte de atractie pentru din ce in ce mai multi turisti, atat locali, cat si din tara si din strainatate. Toate cabanele sunt amplasate in cadre naturale mirifice, avand in apropiere trasee turistice presarate cu fenomene carstice naturale, precum piscuri marete, abisuri, grote si pesteri, cascade, ochiuri de apa in piatra, o biodiversitate floristica si faunistica specifice, unele chiar unicate, izvoare si cursuri de apa limpezi si tumultuoase, toate dublate de interventia benefica a omului, prin amenajarea de marcaje si panouri, carari sapate in piatra, punti suspendate pe cabluri, locuri de popas si refugiu, parcari si spatii de campare', afirma Dan Cimpan. 
Turistii care vor sa petreaca una sau mai multe zile in natura pot rezerva din timp locuri in cabanele respective, aici beneficiind de conditii civilizate si confort, avand acces la bucatarie, dotata cu necesarul specific. Totodata, ei se pot bucura si de frumusetea peisajului, prin drumetii. 
Cabanele Directiei Silvice din Caras-Severin puse la dispozitia turistilor sunt la Poiana Marului, ce apartine de de Ocolul Silvic Otelu-Rosu, Campingul 7 Izvoare si Schit - Ocolul Silvic Baile Herculane, Cozla - Ocolul Silvic Berzasca, Berzavita - Ocolul Silvic Moldova Noua, Valea Bei - Ocolul Silvic Sasca Montana, Buhui - Ocolul Silvic Anina, Smida - Ocolul Silvic Bocsa Montana si Garnita - Ocolul Silvic Bocsa Romana.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008538 (s)