News Flash:

Din ce in ce mai multa lume lesina pe strada, in Timisoara

7 Iulie 2015
1312 Vizualizari | 0 Comentarii
Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean Timisoara a avut, luni, solicitari cu 20% mai multe decat pana acum, principala cauza fiind canicula.

"Nu am avut niciun lesinat pe strada, dar a crescut numarul solicitarilor cu 20%. Cel mai probabil, oamenii au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza caniculei, fiind decompensati. Vorbim de persoane, nu neaparat in varsta, carora li s-a facut rau, pentru ca acestia, de cele mai multe ori, ne asculta sfaturile si nu ies din casa daca este foarte cald", a declarat dr. Mihai Grec, seful UPU.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Timis a activat deja cinci puncte de prim-ajutor anticanicula, patru in Timisoara (la Posta Mare, Opera Nationala, Pietele 700 si Iosefin) si una in Lugoj (la Casa Sindicatelor).

"S-au luat toate masurile necesare atat de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, cat si de Directia de Sanatate Publica. Se fac verificari pentru a constata daca exista materiale necesare in spitale, surse de energie alternative, se urmareste rezerva de apa pentru a nu fi probleme in ceea ce inseamna furnizarea de apa potabila", a declarat prefectul de Timis, Eugen Dogariu, scrie jurnalul.ro.

Marti si miercuri, judetul Timis este sub cod portocaliu de canicula, cand se asteapta temperaturi de pana la 39 de grade Celsius, iar miercuri se poate institui cod rosu de vreme severa (canicula urmata de furtuni violente).

upu timisoara canicula dsp lugoj eugen dogariu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006449 (s)