News Flash:

DIETA MINUNE pentru detoxifiere, slabire, reglarea glicemiei, cancer de colon

2 Aprilie 2016
10133 Vizualizari | 0 Comentarii
seminte pasi
Daca dorim sa slabim, sa ne reglam digestia, glicemia sau sa seliminam toxinele din organism, putem recurge la taratele de psyllium.

Bogate in fibre, taratele de psyllium regleaza tranzitul intestinal si detoxifiaza organismul. Fibrele actioneaza mecanic, nu sunt asimilate de organism, ci au doar rolul unui laxativ. „Daca veti consuma cu regularitate tarate de psyllium, colonul va fi curatat, inclusiv de reziduuri vechi, iar riscul de cancer scade considerabil”, explica. Taratele de psyllium au capacitatea de „legare” a apei, drept care, atunci cand ajung in stomac, se umfla si dau senzatia de satietate, scrie target-info.ro. „Daca veti consuma tarate de psyllium, pofta de mancare va fi redusa si, implicit, veti slabi. De asemenea, ele formeaza un gel care absoarbe toxinele si reduce riscul aparitiei cancerului de colon”.

Semintele de psyllium sunt un laxativ natural care nu are efectele secundare ale celor de sinteza. Ele restabilesc flora intestinala si amelioreaza sindromul colonului iritabil.  Cercetatorii de la Universitatea Ottawa au observat ca, pentru reducerea valorilor colesterolului, semintele de psyllium sunt mai eficiente decat recurgerea la o dieta saraca in grasimi. De asemenea, taratele de psyllium au proprietatea de a regla glicemia, deoarece impiedica trecerea rapida a glucozei din tubul digestiv in sange.
Taratele de Psyllium contin de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovazul, apreciat pana nu demult pentru continutul sau ridicat de fibre. 100 g psyllium contin circa 71 g de fibre solubile, aceeasi cantitate de ovaz − numai 5 g de fibre solubile.
„Semintele sau taratele de psyllium se adauga in 200 ml de suc natural, ceai sau apa si se beau imediat pentru ca altfel se transforma rapid in gel.”.
"Fibrele actioneaza in intestin ca un burete ce absoarbe toxinele si stimuleaza tranzitul.".„Tarate de psyllium amestecate cu seminte de in previn balonarea.”.
Situatii in care se impune detoxifierea

-depuneri albicioase pe limba
-oboseala cronica si trezitul greu dimineata
-transpiratie si respiratie urat mirositoare
-constipatie
-obezitate sau supraponderabilitate
-pofta puternica de dulciuri sau alimente prajite
-acnee
-hemoroizi
-cancer
-reumatism
-artrita
-diabet
-anxietate
-scaderea capacitatii de memorare 
In perioada in care luati tarate de psyllium este obligatoriu sa beti 2,5 litri de apa pe zi.
Informatii nutritionale: 
Valori Nutritive
*CZE%Valori pentru 100 g
8%Calorii 166kcal
8%Grasimi 5.2g
1%Grasimi saturate 0.1g
Grasimi polinesaturate -g
Grasimi mononesaturate -g
 Colesterol -mg
0% Sodiu 0mg
9%Carbohidrati 20.6g
114% Fibre 32g
0% Zaharuri 0g
9% Proteine 7.6g
-Vitamine
-Minerale
-Altele
* Valori calculate pentru un necesar de 2000kcal pe zi.
100 g de tarate de psyllium contin 60 g fibre si 40 grame carbohidrati care nu intra la categoria fibre. Mod de administrare a taratelor de psyllium pentru a slabi si regla tranzitul intestinal: 1 lingurita de tarate psyllium (echivalentul a 2 g), in 250 ml lichid (suc de legume sau de fructe, apa ori supa), dupa care se mai beau 250 ml de lichid pentru ca acestea sa isi mareasca volumul si efectul sa fie cel dorit.
Desi sunt un leac foarte bun pentru constipatie, fibrele nu dau dependenta si nu au efecte secundare ca medicamentele laxative. \Unii doctori sau nutritionisti recomanda o cura de cate 3 luni pe an, altii doua cure pe an a cate 3 luni fiecare (cu pauza 3 luni intre cure).
ATENTIE: administrarea acestui amestec scade nivelul glucozei in sange, datorita faptului ca nu permite absorbtia acesteia in intestin. Important, in cazul diabetului automedicatia poate duce la probleme grave de sanatate. De aceea, atunci cand luati un tratament care are ca efect modificarea glucozei din sange, este necesar sa va verificati glicemia indeaproape.
Prima varianta de amestec
- 100 g seminte de in
- 100 g tarate de psyllium
- 100 g argila praf
Aceste ingrediente se dau prin rasnita si se amesteca impreuna cu:
- patrunjel uscat
- coriandru
- oregano
- chimion
Ultime patru ingrediente se pot adauga dupa gust. Recomandam trei lingurite de patrunjel uscat, o lingurita de coriandru, o lingurita de oregano si o jumatate de lingurita de chimion.
A doua combinatie – Varianta Colon Help
- tarate de psyllium (33%)
- seminte de in  (52%)
- chimen  (7%)
- coriandru (2%)
- oregano (2%)
- patrunjel (2%)
- argila (2%)
Preparatele se iau dimineata pe stomacul gol, iar dupa administrare se consuma 250- 500 ml apa. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007229 (s)