News Flash:

Dezbatere publica la primarie, pentru rectificarea de buget

3 Decembrie 2018
1730 Vizualizari | 0 Comentarii
plen

Politia Locala primeste mai multi bani din bugetul local pentru cheltuielile de personal, la fel si Directia Fiscala, dar si aparatul de specialitate al primarului, in timp ce alte structuri de primarie raman cu mai putini bani din sumele alocate pentru cheltuielile cu personalul. Se intampla totul printr-un proiect de hotarare care intra luni in dezbatere publica. Puteti sa va spuneti parerea la primarie.

Mutarile de sume din bugetul local care au creat controverse in cea mai recenta sedinta CLT intra in dezbatere publica. Daca aveti ceva de spus, trebuie sa mergeti luni la primarie!

Va reamintim, cel mai nou proiect de rectificare de buget a creat cateva discutii aprinse in sedinta de consiliu local care a avut loc miercuri, 28 noiembrie. Proiectul a fost „trantit” de alesii locali, dupa ce activistul civic Cristi Brancovan a spus ca legea cere sa fie organizata dezbatere publica. Doi alesi PNL au lipsit de la sedinta, asa ca Robu ii ameninta ca ii inlocuieste in CLT. Mai mult, unii angajati ai primariei ar putea ramane fara salarii, in cazul in care proiectul nu este adoptat in curand.

Pe scurt, proiectul prevede cateva mutari de sume de la anumite structuri la altele si o dispozitie data de primar pentru acordarea unui imprumut de 101 milioane de lei pe o perioada de 20 de ani pentru asigurarea furnizarii energiei termice in sezonul rece. Creditul a fost deja angajat de primarie, insa era nevoie sa fie inclus si intr-o hotarare de consiliu.

Unele structuri din subordinea primariei au cerut mai multi bani pentru salarii, pentru a putea asigura cheltuielile aferente sectiunii de functionare. De exemplu, Politia Locala a solicitat suplimentarea cheltuielilor de personal cu 2,11 milioane de lei, la fel si Directia Fiscala, cu 1,08 milioane de lei. Se cer suplimentari de fonduri si pentru cheltuielile de personal de la aparatul de specialitate al primarului, cu 1,2 milioane de lei. Se propun si diminuari de la cheltuielile de personal: Teatrul German – 565.000 lei, Medicina Scolara – 3,1 milioane lei, Serviciul Scoli Spitale – 1 milion de lei si altele.

Si Directia Edilitara a cerut mai multi bani, 7.000 de lei, pentru suplimentarea prevederilor bugetare pentru subventii transport in comun. Biroul Salubrizare din primarie a cerut 500.000 lei pentru cheltuieli cu salubrizarea si deszapezirea.

Dezbaterea publica are loc luni, la ora 12, in sala de consiliu a primariei. Participantii la dezbatere trebuie sa se inscrie la cuvant inainte de inceperea sedintei si au voie sa vorbeasca cinci minute pe subiect.

Dupa dezbaterea pe marginea proiectului, consilierii locali se vor intalni intr-o sedinta extraordinara de consiliu, tot luni, dar la ora 16. Rectificarea este singurul proiect de pe ordinea de zi.


bugetul local clt dezbatere publica primarie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004803 (s)