News Flash:

DEZASTRU! Romania s-a facut de ras si cu Finlanda si ar putea rata calificarea la EURO daca nu castiga ultimul meci din grupa

9 Octombrie 2015
1190 Vizualizari | 0 Comentarii
romania amical
Echipa nationala de fotbal a Romaniei continua lupta pentru calificarea la EURO 2016 dupa ce a terminat la egalitate, scor 1-1, cu Finlanda, in grupa F a preliminariilor. Finlandezii au deschis scorul pe National Arena, insa baietii luiIordanescu au reusit egalarea in minutul 90, prin Ovidiu Hoban

Dupa acest rezultat, nationala Romaniei este la mana ei in ultima etapa a preliminariilor. Pentru a ne califica este nevoie sa obtinem un rezultat mai bun ca al maghiarilor, care vor intalni Grecia, in timp ce noi vom merge in Feroe. In schimb, Romania si-a asigurat locul trei in grupa, care ne asigura prezenta la barajul pentru EURO 2016.
Ajunsi la finalul unui an in care in meciurile oficiale am marcat doar un gol, cu Feroe, "tricolorii" au ales sa joace pe cartea atacului in meciul decisiv pentru calificarea la turneul final.
Prima repriza a fost una buna, insa ne-a lipsit din nou golul. A aparut astfel precipitarea, iar finlandezii au profitat de naivitatile din defensiva noastra si ne-au marcat un gol ce poate face sa ratam inca o prezenta la un turneu final, daca nu invingem in Feroe.
Anghel Iordanescu l-a coborat pe Lucian Sanmartean in linia de mijloc, iar acesta a incercat sa ordoneze mai bine atacurile noastre si sa aduca un plus de fantezie in joc.
Nationala noastra a atacat astfel inca din primele secunde si puteam deschide scorul in primul minut, insa reluarea lui Keseru a fost scoasa de pe linia portii. Atacurile au continuat, iar Bogdan Stancu a fost aproape de gol in minutul 9, cand a reluat in bara laterala din zece metri. Mingea i-a revenit insa sutul s-a dus peste poarta.
Pe fondul unui joc bun al baietilor nostri, din Ungaria a venit o veste cum nu se putea mai buna. Feroe a deschis scorul la Budapesta, iar misiunea devenea tot mai usoara. Finlandezii ne-au dat insa si ei ceva emotii in minutul 16, dar Tatarusanu a inchis bine poarta, pentru ca un minut mai tarziu Bogdan Stancu sa reia din nou superb, dar golul i-a fost anulat de un reflex uimitor al portarului.

Ratari pe banda rulanta

Am incercat si cu fundasii centrali, iar Chiriches si Grigore au ratat doua sanse bune in minutele 17 si 21. Jocul era bun, ajungeam usor la poarta, dar nu reuseam sa bagam mingea in plasa. Astfel a aparut precipitarea, iar Keseru a dat pe langa minge intr-o pozitie ideala in minutul 37. Tot el se putea revansa in minutul 43, dar portarul finlandezilor a avut o noua interventie buna. La pauza a fost asadar 0-0, in continuarea unei serii de ineficienta istorice.

Ne-am prabusit dupa pauza

Torje a sutat in bara in startul partii secunde, Keseru a ratat din toate pozitiile, iar precipitarea a fost din ce in ce mai mare. Dupa o prima repriza in care a lipsit doar golul, tricolorii au parut parasutati pe teren si lipsiti de clarviziune, alegand mai tot timpul cele mai proaste solutii. Finlandezii au reusit astfel sa inscrie in minutul 69, cand Chiriches si Grigore au fost pacaliti usor, iar Pohanphalo a venit din spate si a inscris cu un sut imparabil.
A fost momentul caderii pentru baietii nostri, care au inceput sa arate ca un pugilist in corzi. In schimb, finlandezii au devenit din ce in ce mai dezinvolti, fortandu-l pe Tatarusanu sa faca minuni in poarta. Ei au avut si un penalty clar neacordat.
Vestile erau si mai proaste, in conditiile in care Ungaria reusea sa intoarca rezultatul cu Finlanda.
In ultimele minute am cazut complet, nu am mai reusit sa ajungem la poarta adversa, dar ne-am gasit cumva stralucirea in prelungiri, cand Maxim a lobat o minge peste apararea adversa, sutul lui Andone a fost respins gresit, iar Hoban a venit salvator si a bagat mingea in plasa.
S-a terminat 1-1, dupa un meci electrizant in care am fost la un pas de o rusine istorica. Totul se va decide in Feroe, unde suntem obligati sa invingem pentru a ne califica la EURO 2016. 
In celelalte meciuri din grupa, Irlanda de Nord a invins Grecia, cu scorul de 3-1, iar Ungaria a trecut de Insulele Feroe, cu scorul de 2-1. In acest moment, Irlanda de Nord este calificata la Euro 2016, in timp ce Romania si Ungaria se lupta pentru ultimul loc calificant direct la Europene. Practic, in ultima etapa, tricolorii trebuie sa obtina cel putin acelasi rezultat ca Ungaria pentru a ne califica la Euro. In caz de egalitate de puncte, maghiarii au avantajul rezultatelor directe.

ROMANIA: Tatarusanu - Papp, Chiriches, D. Grigore, Rat - Hoban – Torje (87 Adi Popa), Sinmartean, Chipciu (60 Maxim) - Keseru, Stancu (69 Fl. Andone). Selectioner: Anghel Iordanescu.
FINLANDA: Hradecky- Arkivuo (64 Jelasto), Arajuuri (61 Toivo), Moisander, Uronen - Ring, Haltsi, Schuller, Hetemaj - Pukki - Pohjanpalo

Clasament 

1. Irlanda de Nord 20p
2. Romania 17p
3. Ungaria 16p
4. Finlanda 11p
5. Feroe 6p
6. Grecia 3p

Primele doua clasate se califica direct la EURO 2016, in timp ce locul trei va juca baraj.

In ultima etapa, programata pe 11 octombrie de la ora 19:00, se vor disputa meciurile: Feroe - Romania, Finlanda - Irlanda de Nord si Grecia - Ungaria.

euro 2016 egalitate finlanda national arena iordanescu ovidiu hoban
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006310 (s)