News Flash:

Descoperiri uimitoare in centrul Timisoarei

19 Decembrie 2014
1348 Vizualizari | 0 Comentarii
O jumatate de ducat de aur, din secolele XIII-XIV a fost descoperit de arheologii timisoreni joi, in Piata Unirii. Mult mai importanta pentru echipa coordonata de Alexandru Szentmiklosi este, insa, descoperirea turnului de aparare, precum si un zid cu doua faze de refacere din Cetatea medievala.

Noi descoperiri pe santierele din centrul Timisoarei
 
Deschis in 10 decembrie 2014, ca urmare a faptului ca lucrarile de reabilitate au afectat situl medieval, santierul de pe latura de vest a Pietei Unirii se axeaza in principal pe cercetarea zidului de incinta al Cetatii din perioada otomana, cu stalpii de lemn care au alcatuit structura de rezistenta, arheologii descoperind aici si un bogat material ceramic.
Surpriza zilei de joi a fost fragmentul de ducat de aur. Ducatii sunt monede de argint sau de aur emise in diferite tari din Europa incepand din Evul Mediu pana la inceputul primului Razboi Mondial. Primii ducati au aparut in Italia.
Cel mai adesea, termenul „ducat” se refera la moneda de aur emisa de dogele Venetiei, semnificand, de altfel, „duce” in dialectul venetian, scrie tion.ro.
In aceste zile, arheologii cerceteaza turnul de aparare al Cetatii, o descoperire care ofera informatii foarte importante despre apararea Timisoarei medievala.

piata unirii alexandru szentmiklosi cetatea medievala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004888 (s)