News Flash:

Descinderi DIICOT in mai multe judete, intr-un dosar de inselaciune si evaziune fiscala

26 Mai 2016
1221 Vizualizari | 0 Comentarii
DIICOT Timis
Astazi, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOTSibiu si ofiteri depolitie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Sibiu au efectuat 26 de perchezitii pe raza judetelor Sibiu, Arges, Mures si Brasov, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.
In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2012, pe raza municipiului Sibiu s-a constituit un grup infractional a carui activitate infractionala a constat in crearea unui circuit fiscal fictiv cu scopul de a obtine fraudulos compensari si restituiri de la bugetul de stat. S-a retinut ca membrii grupului au evidentiat in actele contabile ale societatilor comerciale pe care le controlau achizitii fictive de materiale de constructii diminuand astfel valoarea reala a taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constatat ca membrii grupului au cesionat partile sociale ale unor societati comerciale care acumulau datorii fata de bugetul general consolidat al statului catre alte persoane nesolvabile, care de obicei aveau domiciliul intr-un alt judet, astfel incat organele fiscale sa nu poata recupera datoriile acumulate si sa ingreuneze un eventual control fiscal asupra acestora.
Totodata, s-a retinut ca in perioada 2015-2016, prin folosirea unor firme interpuse, membrii grupului au achizitionat marfuri de la parteneri comerciali de buna-credinta pe care i-au indus in eroare prin prezentarea unor  bilete la ordin/CEC-uri fara acoperire, ulterior marfurile fiind revandute, in realitate, la jumatate de pret catre societati controlate de catre alti membri ai grupului infractional. Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este aproximativ 2.000.000 de euro. La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, in vederea audierii, un numar de 49 de persoane. Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Mures, Arges, Brasov precum si politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, jandarmi. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale, Departamentul de Informatii si Protectie Interna si Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

diicot sibiu politie judiciara perchezitii inselaciune
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007098 (s)