News Flash:

Deputatul Sebastian Ghita si fostul primar al Ploiestiului, trimisi in judecata de DNA

29 Iulie 2015
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
sebastian ghita2
Deputatul Sebastian Ghita si fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu au fost trimisi in judecata de catre DNA in dosarul in care procurorii il acuza pe Ghita ca i-a dat lui Badescu o casa pentru a primi finantare de la bugetul local pentru asociatia Basket Club Asesoft.
Potrivit unui comunicat dat publicitatii, miercuri, de catre DNA, deputatul Sebastian Ghita a fost trimis in judecata pentru infractiunile de dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani.
Ghita se afla sub control judiciar pana pe data de 11 septembrie.
In acelasi dosar, fostul primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu, arestat preventiv intr-un alt dosar, a fost trimis in judecata sub acuzatiile de dare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit, acesta fiind al doilea dosar de coruptie in care Badescu este trimis in fata judecatorilor.
Procurorii DNA - Serviciul teritorial Ploiesti au stabilit ca, cursul anului 2013, Iulian Badescu, la acea vreme primar al municipiului Ploiesti, avand calitatea de ordonator principal de credite, a acordat unui club sportiv, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia Basket Club Asesoft. Faptele au fost comise "cu incalcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghita Sebastian Aurelian", sustin procurorii. Mediafax.ro

ghita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004644 (s)