News Flash:

Depistat in faza incipienta, melanomul poate fi tratat suta la suta

28 Septembrie 2015
1233 Vizualizari | 0 Comentarii
alunite

Singura sansa de vindecare in cazul aparitiei unui melanom malign este diagnosticarea in timp util si excizarea prompta a leziunii periculoase. Noi, dermatologii, vedem partea intunecata a expunerii la lumina, de aceea ii sfatuim pe toti sa viziteze regulat un specialist pentru asigurarea sanatatii pielii., declara Dr. Mihaela Leventer, presedinte al SRMEDCC.

Potrivit SRMEDCC, toate persoanele care au mai mult de 50 de alunite sunt vulnerabile, de aceea expunerea protejata la radiatii ultraviolete si monitorizarea constanta a modificarii alunitelor sunt singurele care pot depista in timp util aparitia cancerului de piele.

Medicii dermatologi, membri ai Societatii Romane de Medicina Estetica siDermatologie Cosmetica si Chirurgicala, recomanda minimizarea riscului de dezvoltare a melanomului prin urmatoarele masuri: 
1. Evitarea arsurilor solare – Suferite pana la varsta de 18 ani, arsurile solare cresc riscul aparitiei melanomului la maturitate.

Nu-ti poti alege familia in care te nasti si numarul de alunite pe care le porti pe piele, dar poti reduce durata expunerii la razele periculoase ale soarelui., spun autorii cartii.

2. Limitarea expunerii la solar – Accesul la solar este extrem de nociv pentru persoanele sub 18 ani si pentru persoanele cu alunite.

SRMEDCC militeaza pentru obligativitatea detinatorilor de aparate de bronzat artificial sa limiteze accesul tinerilor sub 18 ani fara acordul scris al parintilor si sa interzica intrarea persoanelor cu alunite numeroase. Aceasta legislatie este aplicata deja in Australia, SUA si in unele tari europene.

Conform estimarilor SRMEDCC, incidenta aparitiei unei forme de cancer de piele la maturitate creste cu 15 % in cazul celor care au apelat la sedinte la solar, in comparatie cu cei care nu au fost expusi.

3. Controlul periodic al pielii – Tu cand ti-ai verificat ultima data alunitele? – Alunitele active trebuie monitorizate periodic.

Melanomul este un cancer pe care il vezi zi de zi, dar trebuie sa stii sa-l si recunosti. Noi, dermatologii, suntem educati sa identificam semnele de alarma precoce ale pielii. De aceea ii sfatuim pe pacientii cu alunite sa consulte regulat un dermatolog. Momentul cel mai bun pentru control este inainte de a pleca in vacanta de vara., spune Conf. Dr. Catalin Popescu.


melanom malign leziunii periculoase mihaela leventer
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008510 (s)