News Flash:

Deficitul de vaccin hexavalent pentru copii in Hunedoara se ridica la circa 6.000 de doze

12 Octombrie 2016
1045 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin
Medicii de familie din judetul Hunedoara au nevoie de circa 6.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor cu varsta de pana la un an, potrivit estimarilor facute marti de catre specialistii Directiei de Sanatate Publica (DSP). 
Necesarul de vaccin este calculat in functie de media nasterilor din ultimii ani, tinandu-se cont de faptul ca vaccinul se aplica bebelusilor in trei doze pana la implinirea varstei de un an. 
'Necesarul de vaccin hexavalent pentru anul 2016 se ridica la peste 9.600 de doze, in judetul Hunedoara. La inceputul anului am primit 1.500 de doze, iar alte 1.800 de doze au ajuns la medicii de familie din judet in vara', a declarat, pentru AGERPRES, medicul sef al DSP Hunedoara, Cecilia Birau. 
DSP Hunedoara asteapta ca Ministerul Sanatatii sa achizitioneze vaccinul necesar la nivel national, urmand ca imediat ce acesta va fi disponibil dozele sa fie aduse in judet si distribuite medicilor de familie pentru imunizarea copiilor. 
Schema de imunizare cu vaccin hexavalent cuprinde trei doze, administrate copiilor la varsta de doua, patru si unsprezece luni. 
Vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor si se administreaza impotriva tetanosului, tusei convulsive, difteriei, Haemophilus si poliomielitei, dar si hepatitei B. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005989 (s)