News Flash:

Deficit de personal de 33% la Tribunalul Caras-Severin, al doilea din tara dupa cel din Bucuresti

9 Februarie 2018
942 Vizualizari | 0 Comentarii
Parchetul de pe langa Tribunalul Caras Severin 1

Activitatea Tribunalului Caras-Severin si a judecatoriilor arondate a avut rezultate foarte bune pe parcursul anului 2017, chiar daca au existat si multe probleme cauzate in special de lipsa resursei umane, care inregistreaza un deficit de 33%, a declarat, joi, presedintele Curtii de Apel Timisoara, judecator Erica Nistor. 

"Rezultatele Tribunalului Caras-Severin sunt foarte bune, daca ne gandim, in special, la deficitul de personal. Trebuie sa recunoastem ca la Resita, atat Judecatoria, cat si Tribunalul Caras-Severin sunt instante care nu au o atractivitate pentru absolventii de la Institutul National de Magistratura. In plus, cinci judecatori s-au pensionat anul trecut", a declarat judecator Erica Nistor. 

Tribunalul Caras-Severin se situeaza, prin deficitul de 33% din schema de personal, pe locul al doilea pe tara din acest punct de vedere, dupa Tribunalul Bucuresti. 

Potrivit sursei citate, la Tribunalul Caras-Severin s-a organizat concurs de promovare in functie de executie, insa nu s-a inscris nimeni si, prin urmare, volumul de activitate a trebuit sa fie gestionat de judecatorii de aici. 

"Curtea de Apel Timisoara a fost intotdeauna alaturi de Tribunalul Caras-Severin, insa este foarte greu sa gasim judecatori de la alte instante care sa isi dea acordul pentru a veni aici si sa-si asume responsabilitatea gestionarii unui volum de activitate atat de mare. Am reusit in cele din urma sa aducem un judecator care avea grad de tribunal, de la Judecatoria Caransebes", a afirmat presedintele Curtii de Apel Timisoara. 

Cea mai afectata sectie este cea penala, care functioneaza cu doar doi judecatori. Tot aici, apar cazuri in care ambii judecatori pot fi incompatibili. In aceste cazuri se solicita sprijin Curtii de Apel Timisoara si a tribunalelor arondate, pentru delegarea unui judecator pe perioada temporara. Incepand cu data de 15 februarie, isi va incepe activitatea pentru o perioada de sase luni un judecator de la Tribunalul Arad. 

Cea mai grava situatie se inregistreaza la Judecatoria Resita, care a functionat in 2017 cu sapte judecatori din 11 prevazuti in schema. Acest lucru a determinat o incarcatura foarte mare, respectiv, circa 1.700 de dosare pe judecator. 

O alta provocare o constituie faptul ca pe tot parcursul anului trecut, ultimul etaj al cladirii a fost afectat de lucrarile de mansardare a Tribunalului Caras-Severin si de constructie a liftului exterior, ceea ce a determinat un disconfort continuu. Cu toate acestea, afirma presedintele Tribunalului Caras-Severin, Petru Juca, in 2017 s-au inregistrat progrese semnificative la cei mai importanti indicatori de calitate. 

"A crescut semnificativ, in medie cu 9,57%, operativitatea solutionarii cauzelor si a scazut indicele de desfiintare-casare pronuntate de catre judecatorii tribunalului. Toate acestea, pe fondul cresterii volumului de activitate, avand in vedere ca pe parcursul anului trecut s-au inregistrat cu circa 1.300 de dosare mai multe decat in anul precedent, respectiv, cu 3,9%. In privinta resurselor materiale aflate la dispozitia instantei, in luna decembrie 2017 s-au finalizat si receptionat lucrarile de mansardare si constructia liftului exterior, fiind date in folosinta 11 noi birouri, doua camere de consiliu, grupuri sanitare si spatiu tehnic. De asemenea, pentru Judecatoria Oravita a fost intocmita si aprobata, la minister, nota conceptuala necesara demararii lucrarilor de investitii in vederea edificarii noului sediu", a mai precizat presedintele Tribunalului Caras-Severin. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004776 (s)