News Flash:

Declaratiile presedintelui Iohannis dupa intalnirea cu Francois Hollande

13 Septembrie 2016
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis1
Declaratii Klaus Iohannis:
Presedintele Klaus Iohannis a spus, la randul sau, ca apararea europeana este o tema foarte importanta si ca securitatea externa trebuie garantata.
"Avem foarte multe programe si proiecte NATO si ceea ce se doreste nu este o concurenta sau o inlocuire, ci o sinergie intre initiativele europene si initiativele NATO in beneficiul si unora si altora", a spus Iohannis.
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, in conferinta de presa comuna cu presedintele Frantei Francois Hollande, ca in cadrul discutiilor au fost atinse si "dosare sensibile", invocand o abordare "foarte constructiva" privind aderarea la spatiul Schengen si precizand ca Romania se simte sprijinita de Franta in acest demers.
"In chestiunea Schengen, Romania este aproape de Franta. Am discutat aceasta chestiune astazi cu presedintele Hollande si cred ca acest demers se inscrie intr-un demers foarte solid si sustenabil in cadrul UE. Tot vorbim despre viitorul UE si atunci cred ca este important sa ne punem intrebarea: ce asteapta europeanul de rand, cetateanul de rand de la UE? Si eu cred ca asteapta doua lucruri, prosperitate si securitate. Chestiunea securitatii externe si interne este evident nu doar in atentia cetatenilor europeni, ci este in acelasi fel in atentia noastra, a politicienilor. Romania din momentul de fata nu este inca membra a spatiului Schengen si asa trebuie sa ne ingrijim noi singuri de granitele noastre", a spus presedintele Klaus Iohannis.
De asemenea, presedintele a spus ca Romania a facut fata foarte bine crizei migratiei, lucru care arata ca stie foarte bine cum sa apere granita externa a Uniunii Europene si Romania actioneaza de mult timp ca un membru de facto al spatiului Schengen fiind implicata in toate formatele care se preocupa de spatiul Schengen si de securitatea granitelor.
"Este in beneficiul Uniunii ca Romania sa vina cu expertiza ei in acest spatiu. Evident ca din motive practice, acest lucru nu se poate realiza probabil dintr-odata. (...) Trebuie sa facem cat de curand demersurile potrivite la Bruxelles pentru a beneficia toata lumea de securitatea aeroporturilor romanesti, adica Programul PNR- securitatea in aeroporturi, este la standardele cele mai inalte europene si ar fi benefic pentru toata lumea ca acest pas sa se faca cu cat mai repede cu atat mai bine. Ar fi in beneficiul evident al schimbului economic reciproc, ar fi in beneficiul turismului. (...) Pe scurt, da, ne simtim sprijiniti de Franta", a spus Iohannis.
Cei doi inalti demnitari au discutat si despre pregatirea summit-ului UE-27 de la Bratislava, Iohannis precizand ca Bucurestiul va participa substantial si activ la dezbatere pentru gasirea de solutii care sa duca la recastigarea increderii cetatenilor in UE, iar Romania si Franta au abordari comune.
Presedintele Iohannis a declarat ca rezultatul summit-ului trebuie sa fie o actiune solidara, comuna, a celor 27 de state care sa determine o Uniune coeziva, flexibila si mai aproape de cetateni.
Seful statului a mai spus ca vizita de stat a presedintelui Frantei este o "puternica reconfirmare" a relatiei si ca, la finalul discutiilor, se poate vorbi despre "un parteneriat strategic aprofundat", "exceptional", cu rezultate tangibile, prin proiecte precum Laserul de la Magurele.

klaus iohannis francois hollande
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005983 (s)