News Flash:

Decizie surprinzatoare luata de Dacian Ciolos

20 Iulie 2016
1539 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Un fost prezentator TV va primi o functie extrem de importanta in guvernul de tehnocrati al premierului Dacian Ciolos.

Ministerul Economiei a selectat un nou consiliu de admnistratie pentru compania Cupru Min SA, format din cinci membri, intre care se numara Remus Vulpescu, fost sef al departamentului de privatizare al ministerului in perioada privatizarii esuate a Oltchim, si Radu Cosarca, fost prezentator TV si actual director de comunicare al distribuitorului de electricitate Enel. Numirea a fost realizata in 18 iulie, in cadrul adunarii generale a actionarilor companiei. Procedura de selectie a fost realizata de catre Departamentul pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului din cadrul Ministerului Economiei.

"Numirea candidatilor s-a facut la propunerea actionarului, statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri. (...) In perioada urmatoare, dupa acceptarea expresa a mandatului de catre noii administratori, se vor derula procedurile legale de inregistare la Registrul Comertului si de semnare a contractului de mandat de catre administratorii alesi", a precizat ministerul. Pentru functiile de administratori au fost 53 de candidati, adica 11 pentru fiecare pozitie vacanta.

In urma procesului de selectie, ministerul a retinut cinci candidati: Radu-Claudiu Rosca, cu peste 10 ani experienta in audit si risk management, Romeo Jantea, cu peste 30 de ani de experienta in domeniul economic si financiar, Gheorghe Chindris, cu 34 de ani de experienta in industria miniera, Radu Cosarca, actual director de comunicare la Enel Romania, si Remus Vulpescu, fost sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) in perioada privatizarii esuate a Oltchim, in 2012, si fost administrator la mai multe companii din energie ale statului. Compania Cupru Min se afla, in prezent, in cautarea unor noi clienti pentru productia sa, incercand sa vanda 40.000 de tone de concentrat de cupru intr-o perioada de un an. 

ministerul economiei remus vulpescu oltchim radu cosarca enel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005169 (s)