News Flash:

Decizie SOCANTA luata de medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean Timisoara

24 Iunie 2015
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Timisoara1
Seful Sectiei de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean Timisoara, prof. dr. Mihai Ionac, si managerul general al unitatii, prof. Marius Craina, se contrazic in ceea ce priveste criza de materiale necesare efectuarii operatiilor de salvare de la amputatii a membrelor sau salvarea vietii unor pacienti care sufera de anevrisme. 
Potrivit lui Mihai Ionac, luni si marti au fost amanate zece operatii din clinica sa, iar licitatia pentru achizitionarea materialelor necesare nu a fost finalizata. 
'Din pacate, este a doua zi in care nu am primit materialele medicale necesare, motiv pentru care am amanat deja zece operatii, cinci ieri (luni, n.r.) si cinci azi. O sa fac din nou o adresa catre conducerea spitalului, dar si catre Ministerul Sanatatii. Realizam doar operatii simple si pe cele foarte urgente. In ceea ce priveste operatiile de reconstructie vasculara, in timpul carora refacem circulatia sangelui prin vene, acestea pot fi amanate o saptamana, doua, trei, dar mai mult nu, pentru ca putem pune in pericol piciorul', a declarat presei, marti, prof. Mihai Ionac. 
Chirurgul subliniaza faptul ca este vorba despre operatii mai complexe, care sunt cu risc pentru pacient si unde este nevoie de materiale la care medicii nu mai au acces. 
El considera ca starea de fapt este deosebit de grava, intrucat sustine ca a informat conducerea spitalului despre criza materialelor necesare, iar managerul Craina i-a explicat ca se asteapta terminarea licitatiei care sa permita achizitionarea celor necesare. 'Aceasta licitatie a inceput in septembrie anul trecut. Unde ati mai auzit ca o licitatie sa dureze atat de mult? (...). Nu inteleg atitudinea conducerii spitalului, totusi cred ca se doreste destabilizarea sectiei', a mai spus Mihai Ionac. 
Situatia este cu atat mai incurcata, cu cat legea nu mai permite ca pacientii sa-si cumpere materialele necesare in timpul spitalizarii, chiar daca au posibilitati financiare si vor. 
Managerul Marius Craina a raspuns ca vineri si luni s-au adus materiale pentru operatii si ca Mihai Ionac exagereaza. 
'Si vineri, si in cursul zilei de luni s-au adus anticipat, conform contractelor, materiale sanitare ca sa se opereze, deci activitatea trebuie sa continue in mod normal la toate sectiile. Se opereaza pe toate sectiile de chirurgie, numai acolo (la Chirurgie Vasculara, n.r.) se dau comunicate de presa. Au adus materialele de sutura, urmand ca in zilele urmatoare sa se aduca toata cantitatea de materiale. Sunt exagerari inutile', a spus Marius Craina marti, intr-o conferinta de presa. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006332 (s)