News Flash:

Decizie de ultima ora luata in Consiliul Local Timisoara privind Colterm

25 Aprilie 2018
979 Vizualizari | 0 Comentarii
colterm timis1

Consilierii locali din Timisoara au votat in sedinta de plen de marti dupa-amiaza proiectul propus de primarul Nicolae Robu privind cumpararea, in rate, de certificate energetice "verzi" de la SC Termoficare Oradea, in valoare de aproape 3, 45 milioane de euro, pentru a evita sanctiuni de 25 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. 

"Colterm trebuie sa cumpere certificate verzi, daca nu, intr-o luna intra in faliment. Este vorba de o amenda de 25 de milioane de euro (din partea UE - n.r.). (...) Compania similara de la Oradea are un excedent de certificate verzi si rezolvam problema, pentru ca ei accepta plata esalonat, pana in toamna (...)", a anuntat primarul Nicolae Robu in plen. 

Certificatele verzi sunt titluri ce atesta producerea unei cantitati de energie electrica din surse regenerabile, iar edilul a mentionat ca SC Termoficare Oradea a conditionat livrarea acestora de faptul ca Primaria Timisoara, prin calitatea de actionar unic al Consiliului Local, sa creeze un depozit de 6 milioane de lei intr-un cont de garantii. Acesti bani provin din incasarile pe care Colterm le primeste de la primarie pentru lucrarile de reparatii pe care muncitorii Colterm le fac la scoli si la alte cladiri din patrimoniul municipalitatii. 

Colterm are datorii istorice de peste 130 milioane de lei si nu poate fi creditata de banci. Daca alesii locali nu ar fi votat proiectul, Colterm ar fi intrat in faliment, fiind afectati cei peste 70.000 de abonati la sistemul centralizat de incalzire urbana. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007091 (s)