News Flash:

Decizie de ultima ora luata de guvernul maghiar

19 August 2016
1571 Vizualizari | 0 Comentarii
orban ungaria
Ungaria sustine aderarea imediata a Bulgariei la Schengen, a afirmat, in vizita la Sofia, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, salutand masurile masurile de securitate aplicate „in vremuri dificile” de Guvernul bulgar, mai ales gardul construit pe un segment al frontierei bulgaro-turce.


„Bulgaria a finalizat constructia unui gard pe un segment de frontiera destul de mare si va continua lucrarile”, a declarat Szijjarto, citat de MTI.


„Aceste masuri arata ca Bulgaria este pregatita pentru aderarea la Schengen, pentru ca a demonstrat in vremuri dificile ca isi poate proteja frontierele”, a adaugat Szijjarto, aflat in vizita la Sofia.


„Uniunea Europeana, care ia astfel de hotarari, trebuie sa ia in considerare acest lucru. Ungaria propune ca Bulgaria sa devina membra a Spatiului Schengen cu efect imediat”, a subliniat seful diplomatiei de la Budapesta.


In cadrul masurilor antiimigratie, Bulgaria a construit un gard de sarma ghimpatainalt de trei metri pe un segment de 80 de kilometri, la frontiera comuna cu Turcia. La randul sau, Ungaria a construit garduri metalice la frontierele cu Serbia si Croatia, semnaland de mai multe ori ca ar putea lua masuri similare la granita cu Romania.

aderarea bulgariei schengen sofia peter szijjarto gard sarma ghimpata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007770 (s)