News Flash:

Decizie de ULTIMA ORA. Ce a hotarat Dacian Ciolos in legatura cu raportul Corpului de control in cazul COLECTIV

29 Martie 2016
1011 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Raportul Corpului de Control al premierului in cazul Colectiv va fi actualizat dupa discutia de peste doua ore cu echipa Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, condusa de Raed Arafat, au declarat surse oficiale.

Prezenti luni la Guvern la discutii cu reprezentantii Corpului de control al premierului, secretarul de stat Raed Arafat si echipa DSUau dat explicatii pentru neregulile semnalate de Corpul de control in cazul interventiei de la Colectiv.

Una dintre concluziile intalnirii a fost aceea ca vor fi aduse actualizari raportului Corpului de Control al Guvernului.

DSU considera ca afirmatii din raport precum cele potrivit carora interventia a fost "sub medie", ca sistemul de urgenta trebuie reformat radical sau ca se fac "improvizatii" in interventii sunt neargumentate si inacceptabile pentru un document de o asemenea importanta, ridicand un semn de intrebare asupra profesionalismului autorilor raportului.

In raspunsul DSU transmis Corpului de control in 23 martie se spune ca analiza facuta de cel din urma nu este "corespunzator justificata cu argumente".

"Exemplificam, in acest sens, faptul ca activitatea DSU este apreciata ca fiind necorespunzatoare, in principal, asa cum argumenteaza raportul, pe baza aprecierii ca seful departamentului nu ar fi coordonat si alte activitati in afara asistentei medicale de urgenta si primului ajutor calificat la locul accidentului. Cu toate acestea, raportul mentioneaza si alte activitati in coordonarea carora s-au implicat angajati ai DSU: s-a mentinut permanent legatura cu echipajele din teren, cuspitalele implicate in acordarea asistentei medicale, centralizand informatiile primite si implicandu-se activ in rezolvarea oricaror solicitari venite din partea echipajelor de interventie si a spitalelor implicate in tratamentul pacientilor. Rezulta, deci, chiar din textul citat in raport, ca personalul din cadrul DSU a fost implicat si in coordonarea altor activitati decat cele legate strict de primul ajutor calificat si asistenta medicala la locul evenimentului, DSU indeplinindu-si astfel responsabilitatile prevazute pentru aceasta structura (si nu doar pentru seful DSU) de catre legislatia in vigoare", se arata in raspuns.

raed arafat echipa dsu colectiv echipajele spitalele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005058 (s)