News Flash:

Decizia cu privire la aderarea Romaniei şi Bulgariei la Schengen, amanată din nou

6 Octombrie 2015
1945 Vizualizari | 0 Comentarii
schengen2

O decizie cu privire la aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen urmeaza sa fie amanata din nou, deoarece nu urmeaza sa fie introdusa pe agenda reuniunii ministrilor europeni de saptamana aceasta, potrivit unor surse la curent cu situatia, citate de postul bulgar national de radio (BNR).

 

Guvernul bulgar si-a exprimat in repetate randuri speranta ca o aderare partiala la Schengen sa fie supusa unui vot in cadrul reuniunii ordinare a Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne (JAI) dinperioada 8-9 octombrie.

 

Insa pe agenda reuniunii se afla doar probleme referitoare la criza refugiatilor si controlul la frontiere.

 

Extinderea zonei Schengen nu figureaza pe agenda reuniunii JAI, potrivit unor reprezentanti ai presedintiei luxemburgheze a UE, citati de BNR, potrivit site-ului Novinite.com.

 

Potrivit acestor surse la curent cu situatia, participantii la una dintre ultimele reuniuni la nivel de ambasadori au esuat sa ajunga la un consens pe aceasta tema, in contextul unei agende foarte incarcate cu privire la securitatea frontierelor si la raspunsul fata de criza refugiatilor.

 

Guvernul bulgar astepta, in octombrie, o decizie politica favorabila fata de aderarea la Schengen cu frontierele aeriene.


romania mae daniel ionita parlamentului titus corlatean corlatean udmr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006256 (s)