News Flash:

De rasul lumii! Minibuzele electrice nu vor iesi la strada! Vor circula doar la Zoo si in Parcul Copiilor!

26 Iunie 2015
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
minibusuri electrice 1
Dupa ce au dat 30.000 de euro pe doua minibuze electrice, iar vehiculele stau garate de un an, pentru ca nu pot fi inmatriculate, reprezentantii Primariei Timisoara s-au gandit sa le puna in circulatie… macar la Zoo si in Parcul Copiilor. Consilierii locali si-au dat joi acordul ca cele doua masinute sa fie date in administrarea RATT.
Alesii au aprobat, in sedinta extraordinara de consiliu local de joi, un proiect de hotarare care prevede ca cele doua minibuze electrice sa fie date in administrarea RATT.
„Prin Hotararea Consiliului Local nr. 206/ 15.04.2014 a fost aprobata achizitia a doua bucati minibuze electrice cu 14 locuri, motor 72V/ 7,5KW destinate asigurarii necesitatilor de transport persoane si pentru organizarea de actiuni, transport persoane la evenimente si manifestari in municipiul Timisoara (conferinte si congrese stiintifice, targuri si expozitii etc.), cu participarea unor invitati din tara si/ sau strainatate (…) RATT dispune de personal calificat in vederea utilizarii acestor mijloace de transport persoane”, au explicat reprezentantii primariei in referatul proiectului de hotarare.
Vehiculele au fost achizitionate de municipalitatea timisoreana in vara anului trecut – in scop turistic, spuneau atunci autoritatile locale -, dar nu au putut fi puse in circulatie pentru ca… nu pot fi inmatriculate, scrie tion.ro.
Primarul Nicolae Robu le-a explicat consilierilor, in plen, ca va fi rezolvata si aceasta problema, dar ca, pentru inceput, cele doua minibuze electrice, care au costat 30.000 de euro, bani de la bugetul local, vor circula unul prin Parcul Copiilor, iar altul pe aleile de la Gradina Zoologica.
„Dorim sa le folosim in Parcul Copiilor, respectiv la Gradina Zoologica, sub administrarea RATT (…) Tocmai a fost emis un act normativ care permite ca si in Romania sa se omologheze masinile cu motor electric si atunci vom iesi din impasul in care ne aflam”, a afirmat Robu.
Edilul a anuntat ca minibuzele vor fi puse la dispozitia vizitatorilor celor doua obiective in mod gratuit, probabil incepand de saptamana viitoare. Daca primaria va reusi sa le inmatriculeze, le vom vedea si pe strazile urbei, pentru ca altfel nu pot fi puse in circulatie pe drumurile publice.
„Nu vom renunta la ideea de a avea minibuze turistice prin oras. Din momentul in care vom putea sa le folosim si pe drumuri publice, vom stabili un program de folosire si un program complementar de folosire inclusiv in centrul istoric. In momentul in care vom putea sa le omologam – si city-managerul Sorin Dragoi mi-a adus la cunostinta ca ar fi aparut un act normativ la nivel national, special pentru omologarea unor astfel de mijloace de transport -, vom intra pe procedura, pentru ca interesul nostru este sa le omologam. Ele pot circula cu o viteza mai mare, este un cerc vicios… Ele, la modul in care sunt facute niste setari, functioneaza cu o viteza de pana la 25 km/h. Pot fi insa setate sa functioneze cu 40-45 km/h, dar asta se face de catre specialisti numai dupa omologare, asa mi-a explicat city-managerul”, a mai explicat Robu.

ratt nicolae robu gradina zoologica robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006010 (s)